Formulari de cerca

Joan Barés Machí

Nasqué a Carlet el 13 d'abril de 1958.

Des de molt menut les seues inquietuds van ser les arts plàstiques, especialment la pintura i la música. Als 11 anys guanyà el primer premi de pintura otorgat per la Caixa d'Estalvis de Carlet, i als 12 començà a assistir a les primeres classes de pintura de la mà del reconegut pintor i familiar Rafael Armengol.

Estudià batxillerat a l'institut Eduardo Primo Marqués, d'on passà a Magisteri i posteriorment a l'Escola d'Arts i Oficis de València, on cursà les especialitats de disseny industrial i talla de fusta.

En l'any 1975 participà en una exposició de pintura realitzada a l'Ateneu de Carlet.

Amb els anys anà demostrant les seues aptituds en la pintura de retrats. En deixà bona mostra a la parròquia de l'Assumpció de Ntra. Sra., amb l'Isaïes, l'Ultima cena i el Davallament de la creu. Posteriorment realitzà dos obres més per a la parròquia de Sant Josep, la Sagrada família i el Naixement.

Sempre fou un esperit creatiu i inquiet, que feia amb les man tot el que es proposava. Igual pintava un quadre que tocava un instrument, realitzava una taula de marquetería o esculpia una figura de fusta. Eixa creativitat la transmeté de moltes maneres. Va ser un dels fundadors de l'associació cultural El Trencall i col•laborà assíduament amb associacions musicals de Carlet i en les misses solemnes de les festes patronals.

En els darrers anys de la seua vida compartí eixes aptituds musicals i plàstiques amb la seua professió, restaurador de mobles i objectes antics. Restaurà el Crist de la nostra Ermita, en talla i en pintura, i es recuperaren així moltes altres peces valuoses que estaven oblidades i plenes de pols en les andanes de Carlet.

Joan va nàixer un dia que hi hagué una gran nevada a Carlet, fet curiós per aquelles dades, un 13 d'abril. I així fou ell, una persona molt especial… però el millor de tot no fou el seu talent, ni l'enginy, sinó la senzillesa i el seu sentit de l'humor.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es