Formulari de cerca

28/09/2017
L’Ajuntament de Carlet crea un reglament de participació ciutadana que posarà en marxa diversos consells de participació.
Ahir es va presentar públicament l’estratègia de participació «Carlet participa».

L’Ajuntament de Carlet presentava l’estratègia «Carlet participa» a la ciutadania per tal de donar a conéixer els nous instruments de participació que es van a posar en marxa. Una estratègia en la qual la Regidoria de Participació Ciutadana porta treballant des de fa quatre mesos. Esta presentació va servir, segons la regidora de Participació i Transparència, Pepa Caballero, per a explicar a les persones de distintes associacions de Carlet les principals accions que ja s’han fet dins de l’estratègia “Carlet participa” –entre les quals destaquen l’elaboració d’un reglament de participació ciutadana-, i també les que es realitzaran durant els pròxims mesos, com la creació d’un innovador portal de participació ciutadana, en el qual hi haurà tres mecanismes participatius: propostes, debats i iniciatives, que facilitaran la participació de la gent en els assumptes públics municipals.
A més, en pocs dies s’obrirà la fase de consulta pública de l’esmentat reglament, amb l’objectiu que la ciutadania tinga l’última paraula sobre els seus continguts i faça les aportacions o suggeriments que considere oportuns.

També està prevista la suma d’altres consells sectorials que permetran incrementar el protagonisme del teixit associatiu en la gestió governamental de forma, segons el sociòleg Joan Gonçales, prosumidora, on la gent ha de proposar i confeccionar un gran nombre d’accions participatives. Amb la realització d’una campanya a peu de carrer i de diferents tallers adreçats a la ciutadania en general, es pretén promoure una cultura participativa que comprenga, actue i explique els assumptes des de la mateixa perspectiva ciutadana.

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha explicat que l’estratègia “Carlet participa” pretén refermar el compromís de l’Ajuntament de Carlet d’obrir i acostar, cada vegada en major mesura, els processos de presa de decisions i d’elaboració de polítiques públiques, escoltant i incloent la gent en la seua confecció i fomentant així la cultura democràtica de la ciutat».

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es