Formulari de cerca

20/05/2020
Se suspén l’Escola d’Estiu 2020 i les classes de reforç educatiu
El COVID-19 obliga a la suspensió de l’escola d’estiu de 2020 i les classes de reforç escolar. L’Ajuntament de Carlet ha pres esta decisió davant la necessitat d’anteposar la seguretat i la salut de les persones en la situació de crisi sanitària que s’està vivint.

 

Una decisió que ha sigut difícil i que ve obligada per les circumstàncies. El govern de la ciutat ha valorat a l’hora de prendre esta decisió el risc de propagació del virus i, d’altra banda, el fet que les classes presencials estiguen suspeses en tot l’àmbit educatiu i l’educació reglada s’estiga seguint de forma telemàtica. El govern carletí considera irresponsable i incoherent obrir l’escola d’estiu ja que és una iniciativa lúdica que exigix un contacte entre els més menuts per a compartir jocs i experiències educatives i que es basa fonamentalment en la socialització dels menors. Tal com explica la regidora d’Educació, Carla Cebrián, «seria irresponsable i totalment incoherent fomentar activitats d’este tipus que faciliten la propagació del virus després de l’esforç que la ciutadania ha realitzat per mantindre les normes de distanciament social i tenint en compte que el coronavirus no ha desaparegut ni tenim vacuna a l’abast».

 

En el mateix sentit, també s’ha aprovat la suspensió de les classes de reforç escolar, unes classes que es realitzaven durant el mes d’agost de forma gratuïta per a xiquets i xiquetes de famílies amb escassos recursos i que impartien jóvens que obtenien la beca #BECarlet.

 

#BECARLET continuarà amb canvis.

 

La suspensió d’estes activitats pel COVID-19 porta aparellats canvis en la concessió de les beques #BECarlet, un programa de pràctiques formatives per a 30 estudiants que durant el mes de juliol exercien de monitors de l’escola d’estiu. Este programa complementari al de la la Dipu et beca facilitava que 45 estudiants desenvoluparen durant els mesos d’estiu practiques tant en l’escola d’estiu com en diversos departaments municipals.

La situació generada pel COVID-19 i el foment del teletreball en l’administració, igual que la suspensió de l’assignació de la Dipu te beca, obliga a un nou enfocament d’estes beques. Enguany, l’Ajuntament de Carlet convocarà 16 beques de pràctiques formatives per a joves estudiants amb distintes tasques adaptades a la nova normalitat i reinvertirà els recursos en la pròxima edició d’estes beques perquè arriben a més joves durant l’estiu que ve.

 

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, assegura que «han sigut decisions difícils de prendre per tal d’adaptar-nos als nous temps sempre tenint present la responsabilitat amb la ciutadania, mentre l’Ajuntament continua treballant per dissenyar i posar en marxa altres activitats, altres propostes compatibles amb el distanciament social exigit per esta pandèmia».

Adjunts

  • suspensio_escolad'estiu_carlet_covid19

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es