Formulari de cerca

4/09/2020
L’Ajuntament llança el Pla Municipal de Suport a l’Emprenedor
Igual que altres anys, l’Ajuntament continua apostant per l’autoocupació amb el llançament del Pla Municipal de Suport a l’Emprenedor, que enguany de manera especial serà la primera d’una sèrie de mesures per a fomentar l’ocupació i ajudar el xicotet comerç.

Este pla està orientat tant als comerços com als autònoms i cooperatives i oferix l’oportunitat d’obrir un nou negoci amb una subvenció de 2.000 euros ja que les dos ajudes són compatibles. L’Ajuntament de Carlet ha assignat una partida de 40.000 euros amb un termini per a sol·licitar les ajudes que acaba el 30 de setembre.

La primera línia d’ajudes està destinada a fomentar la creació d’ocupació per a les persones de Carlet desocupades que es facen autònomes o sòcies d’empreses d’economia social a Carlet. Esta línia d’ajudes està destinada a col·laborar en el finançament de les despeses necessàries per a la posada en marxa i funcionament de l'activitat com són les despeses de Seguretat Social, lloguer, llum, aigua, telèfon, internet, assessoria i altres despeses en consumibles com ara material de neteja i d'oficina. Estes ajudes són de 1.500 euros.

La segona línia d’ajudes està destinada a ajudar els nous emprenedors o microempreses que establisquen el seu establiment comercial a Carlet. La subvenció de 500 euros està destinada a pagar la taxa de llicència d’activitat, despeses de redacció de projectes, rètols publicitaris, extintors i llums d’emergència de l’establiment.

A més d’estes dos línies de subvencions, l’Ajuntament bonifica també la quota de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres per a les obres d'implantació, ampliació o modernització de negocis per tal de facilitar la posada en marxa de nous negocis. L’Ajuntament, a més, establix contacte amb entitats bancàries perquè promoguen línies de crèdit per a finançar la xicoteta i mitjana empresa, els emprenedors i les cooperatives.

Pla Reactiva’t

Esta línia d’ajudes que ix anualment es complementarà enguany de forma especial amb les mesures de reactivació econòmica arran de la pandèmia que es posaran en marxa a partir d’esta tardor amb un pressupost extraordinari de més de 400.000 euros.

El programa Reactiva’t contempla mesures destinades a la recuperació del comerç local amb ajudes directes als comerciants i autònoms que han patit les conseqüències de l’estat d’alarma. D’altra banda, el Pla d’Ocupació Municipal (POM) es posarà en marxa enguany amb un pressupost extraordinari de 130.000 euros, a banda de les contractacions que es realitzaran a través dels diversos plans de LABORA.

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es