Formulari de cerca

22/07/2020
L’Ajuntament de Carlet posa en marxa un projecte pilot de recollida de cartó al xicotet comerç
El servei de recollida porta a porta serà totalment gratuït i beneficiarà de moment a 35 comerços

El pròxim divendres es posa en marxa un nou servei de recollida de paper i cartó porta a porta per al xicotet comerç de la població. L’Ajuntament de Carlet, conscient de la importància del comerç i d’aconseguir una millor gestió dels residus produïts, enceta este nou servei gratuït que una vegada a la setmana recollirà els cartons i envasos de paper dels comerços.

 

El passat mes de desembre, l’Ajuntament de Carlet va emprendre una campanya informativa porta a porta pels comerços de la població a fi de conèixer la necessitat que tenien d’este servei i sobretot tenint en compte que els contenidors habituals de cartó i paper per a la població en general es veien sobrepassats per l’abocament de caixes. Tal com explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «es tracta de disminuir els residus en els contenidors blaus que estan destinats a la població en general i també és el primer pas per a mesurar les necessitats de la població de cara al futur pla de residus local. Amb este servei es beneficien no sols els comerciants, sinó també la ciutadania en general que vorà com els contenidors de cartó estan menys saturats».

 

A partir d’esta primera campanya d’informació del servei anomenada «Comerciant, el teu cartó compta», es van adherir 35 comerços i botigues, que seran els primers que tindran este servei i que arribarà entre altres a botigues d’alimentació, forns, despatxos o gestories, botigues de roba, etc.

 

El servei està orientat al xicotet comerç i empreses de servei que generen paper setmanalment, tot i que no tenen un volum suficient per a tindre un servei propi d’eliminació de residus. Cal recordar que la legislació obliga les empreses i comerços a gestionar els seus residus. Amb esta mesura, explica Ortega, «esperem donar resposta a esta necessitat i valorar la continuïtat i fins i tot augmentar el nombre de comerços que puguen adherir-se».

 

La recollida de cartó/paper porta a porta és un projecte pilot cap a una nou model de gestió de residus que aposta per la prevenció i la reducció de residus i l’aplicació de polítiques econòmiques i fiscals que valoren el reciclatge, com és el cas del nou model d’utilització de l’ecoparc, que bonifica les famílies que més reciclen.

 

Adjunts

  • recollida_carto

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es