Formulari de cerca

29/06/2020
L’Ajuntament de Carlet ajuda l’economia familiar en l’inici de curs
La Regidoria d’Educació convoca per tercer any consecutiu el programa Xecarlet

A partir del pròxim divendres, els pares i mares carletins podran sol·licitar el xec escolar XeCarlet. Es tracta de subvencions en concepte d’ajudes escolars per a l’adquisició de llibres de text i de material escolar per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, Educació Secundària Obligatòria i qualsevol nivell d’Educació Especial.

El xec escolar que rebran les famílies estarà entre els 100 i els 30 euros i l’objecte principal és ajudar-los a fer front a la tornada a escola el pròxim mes de setembre, a més d’incentivar el comerç local ja que el xec es canviarà als comerços locals. Unes ajudes a les quals poden optar tots els escolars empadronats a la ciutat a partir del 3 de juliol i fins al pròxim 24 de juliol.

Les bases establixen una ajuda variable en funció del nivell escolar i de la renda per capita de les persones empadronades en la mateixa vivenda que l'alumne/a sol·licitant. L’alumnat d'Educació Infantil de segon cicle serà beneficiari d'una ajuda que varia entre els 100 i els 50 euros, els estudiants d’Educació Primària rebran una ajuda que oscil·la entre els 30 i els 60 euros i els alumnes d'Educació Secundària i Educació Especial rebran una ajuda que fluctuarà entre els 30 i els 60 euros.

Els requisits per a poder ser beneficiari d'esta ajuda són estar empadronat a Carlet junt amb els pares, tutors, acollidors o guardadors amb anterioritat al 14 de juny de 2020, estar escolaritzat en el curs 2020/21 en qualsevol dels cursos dels nivells d'Educació Infantil, Primària, Especial i Secundària, no presentar absentisme escolar, que els pares o beneficiaris no tinguen la condició de deutors en el moment de recollir l'ajuda i que la renda per capita dels membres empadronats en la mateixa vivenda que l'alumne/a no supere els 10.000 euros.

Enguany, i en consonància a la situació sanitària actual, la sol·licitud es farà mitjançant cita prèvia a través d’una aplicació informàtica o per telèfon, un sistema organitzat a propòsit per tal d’agilitzar el procés de sol·licitud, així com evitar aglomeracions de persones. A més a més, l’Ajuntament ha simplificat el procés i evitarà que els demandants hagen d’aportar documentació com la renda, ja que amb autorització prèvia es pot obtindre de forma telemàtica.

Una vegada aprovada l’ajuda, es podrà recollir entre el 4 i el 30 de setembre a l’Ajuntament i les famílies tindran fins al 18 d’octubre per a adquirir llibres i material escolar en els establiments comercials que s’adherisquen a esta iniciativa. Tal com explica la regidora d’Educació, Carla Cebrián, «es tracta d’una ajuda econòmica per a remuntar l’inici de curs, al mateix temps que es dona un xicotet impuls als comerços carletins que ara més que mai necessiten mesures que impulsen el consum en el xicotet comerç.»

L’any passat, l’Ajuntament va atorgar 1.300 beques, que van suposar una despesa de prop de 76.000 euros que es van invertir en les botigues carletines.

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es