Formulari de cerca

13/11/2020
Carlet se suma a la campanya de l'UPC, "Amb l'alcohol, manteniu les distàncies"
Es tracta d'una campanya conjunta de les UPCCAs de la Comunitat Valenciana alerta sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana s’unixen per a llançar una campanya amb motiu del Dia Nacional Sense Alcohol que es commemora el 15 de novembre en Espanya i altres molts països. L’objectiu d’esta campanya és sensibilitzar a tota la societat sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

 

La campanya, titulada Amb l’alcohol, manteniu les distàncies, consta de diferents cartells, quea s’estan fent públics entre el 12 i el 15 de novembre, en els quals es desmentixen alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID-19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació, o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

 

Si bé les UPCCAs treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés i normalitzat entre la població adulta.

 

Amb el Dia Mundial Sense Alcohol es pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància a l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

 

Les UPCCAs de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any este problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’este dia. La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en estos moments de pandèmia adquirix més rellevància que mai.

Adjunts

  • Amb l'alcohol, manteniu les distàncies

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es