Formulari de cerca

27/04/2021
Carlet rep el Repte del Reciclatge
La campanya de conscienciació, promoguda per Ecoembes, va fer parada dissabte a Carlet.

(26.4.2021) M. Josep Ortega Requena, alcaldessa de la localitat de Carlet, acompanyada de Bernat Nogués, regidor de Medi Ambient, han sigut els encarregats de rebre el Repte a la seua arribada a la localitat de Carlet. L'equip ha estat durant el matí de dissabte interactuant amb els ciutadans, que han participat en diferents activitats lúdiques i educatives per a conèixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.

La iniciativa, en la qual també participen la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci Ribera i Valldigna premiarà el municipi que aconseguisca reciclar “Més, Millor, Sempre” els seus envasos de plàstic, llandes i brics en el contenidor groc.

Els veïns de Carlet han participat activament al llarg del dia en les activitats que es proposaven en un espai reservat al mercat setmanal. A més, s'han realitzat una sèrie de xarrades informatives en el Teatre Giner per als estudiants i l'associació d’ames de casa de la localitat amb molt bon acolliment.

El “Repte del Reciclatge” es planteja com una competició entre municipis del Consorci per a incrementar l'ús del contenidor groc en, almenys, un 15 % de mitjana durant els dos mesos posteriors al període de la campanya. Es compararan estes aportacions amb les del mateix període de l'any 2020 i guanyarà el municipi que més haja crescut.

En el cas que la localitat de Carlet resulte guanyadora del repte, destinarà el premi a APADICC, una associació local l'objectiu de la qual és la integració de les persones amb discapacitat en tots els nivells i en tots els àmbits a través de diferents projectes: en l'aspecte assistencial amb l’associació i en el pla formatiu i laboral amb el Centre Especial d'Ocupació.

L'acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per a la conservació del medi ambient i del planeta. La campanya persegueix la interacció “cara a cara” amb el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l'àmbit geogràfic sobre el qual s'actua. Es tracta que les mateixes institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d'ensenyament de cada localitat, siguen partícips i impulsors de la iniciativa. Les seues accions in situ permetran arribar al major nombre possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta dels envasos.

Adjunts

  • carlet_repte_reciclatge
  • carlet_repte_reciclatge
  • carlet_repte_reciclatge
  • carlet_repte_reciclatge
  • carlet_repte_reciclatge

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es