Formulari de cerca

17/07/2020
Carlet agraïx el paper dels agricultors carletins en la crisi Covid-19 i reclama a les administracions solucions per a l’agricultura valenciana
L’Ajuntament de Carlet aprovava ahir per unanimitat una moció d’alcaldia amb demandes per a totes les institucions, autonòmiques, estatals i europees, per tal d’aconseguir crear un lobby agrari valencià a Brussel·les.

La proposta aprovada per tots els grups municipals i consensuada amb el Consell Agrari fa un reconeixement públic al sector primari per la seua professionalitat i responsabilitat durant la crisi del COVID-19. En especial s’expressa l’agraïment als agricultors carletins i l’organització i realització de la desinfecció diària dels carrers de la població durant l’estat d’alarma.

A més d’este agraïment oficial, la moció aprovada fa una sèrie de sol·licituds a les diverses administracions a fi de defendre les famílies valencianes que viuen de l’agricultura, una reivindicació del producte de proximitat i el paper de l’agricultura en benefici del medi ambient.

En primer lloc demanen l’arbitratge de les institucions per tal de fer efectiu un sistema retributiu més just per a les explotacions agràries, així com sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura que destine mitjans tècnics i econòmics per a desenvolupar la Llei 5/2019, d’estructures agràries.

Pel que fa al Govern Central i a les institucions europees, el govern carletí sol·licita que es continue amb la defensa del camp valencià i que davant la competència deslleial d’altres països, s’aplique amb rigorositat la inspecció en els ports de tota classe de material vegetal, la prohibició d’entrada en territori europeu de productes tractats amb plaguicides i fungicides prohibits en la UE, el tancament de fronteres als països que no garantisquen una completa sanitat vegetal de les seues exportacions, etc. així com l’alçament del veto rus, per obrir el mercat als productes agraris d’ací.

També des de Carlet es demanen canvis en les normatives de competència i en la cadena alimentària perquè es possibiliten preus dignes per als agricultors.

I en un altre àmbit, també es requerix al Ministeri d’Agricultura més pressupost en la lluita contra les plagues, així com mesures continuades de reconeixement al sector agrari pel seu paper de preservació de medi ambient i de fre a la desertització. Per això insten a la Consellera d’agricultura a realitzar investigacions que mesuren estos factors.

El regidor d’Agricultura, Jonathan Martínez, assegura que el motiu d’estes propostes és «que l’agricultura valenciana competisca en igualtat de condicions amb la resta de països, tant en qüestió de preus, com pel que fa a mesures sanitàries i plaguicides, que les condicions siguen per a tots igual».

 

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es