Formulari de cerca

Paratge Natural dels Pinets

El paratge natural denominat Els Pinets està situat en el camí dels Depòsits. En l'actualitat, este emblemàtic paratge ha reconstruït la seua imatge gràcies a l'actuació realitzada per l'escola taller Els Pinets.

La importància d'este espai radica en la seua riquesa natural. El paratge està rodejat d'arbres de diversos tipus i, a més, ara compta amb una gran varietat d'elements de recreació. S'han instal·lat jocs infantils i taules que porten incrustades una àmplia varietat de jocs.

 

Ací es pot respirar en un ambient pur, alhora que es poden practicar diverses alternatives per a passar el temps lliure.

Històricament, el paratge dels Pinets ha sigut un espai molt visitat pels veïns de Carlet, sobretot en Pasqua i durant els dies festius. Este era un lloc de trobada on els nostres avantpassats passaven agradables i llargues vetlades de diversió.

En este tranquil paratge podem trobar una bona dosi d'oxigen, en contraposició a l'actual accelerada vida quotidiana. Podríem considerar els Pinets com el pulmó de la ciutat de Carlet.

Este paratge és una porta oberta a la puresa de la natura, a l'essència de la nostra flora i, en definitiva, un símbol irrenunciable per als carletins.

En este recinte es troben els antics depòsits d'aigua potable. Esta construcció, que data de 1927, es va instal·lar a la part esquerra del riu Sec i ha estat en funcionament fins a l'any 1989. Es tracta de dos depòsits bessons semisoterrats, amb decoració àrab, entre els quals hi ha una cambra de claus. Este recinte central tenia l'objecte de guardar les claus de les comportes i els aparells necessaris per a la distribució de l'aigua.

Els depòsits són circulars i estan coberts per voltes tapiades de perfil ondulat que formen 18 gallons. En el tambor cada un dels gallons està format per dos arcs de ferradura.

El projecte d'esta construcció va ser redactat per l'enginyer militar Eugenio de Ondovilla.

Esta emblemàtica construcció ha sigut rehabilitada en la seua part exterior per l'escola taller Els Pinets i, a més, una nova escola taller convertirà els antics depòsits d'aigua potable en un museu que comptarà amb aules didàctiques.

 

Utilització Paratge dels Pinets

Aquelles associacions, entitats o persones que desitgen utilitzar este paratge podran sol·licitar-ho en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament.

Jocs Populars als Pinets

La Fundació Caixa Carlet porta endavant la iniciativa Jocs Populars als Pinets. El paratge està obert al públic cada diumenge d'octubre a maig de 10 a 13 hores.

L'espai natural dels Pinets estarà obert per a totes les famílies que desitgen passar un matí agradable jugant als jocs tradicionals.

  • Calendari: 06/10/2007 - 25/05/2008
  • Ubicació: ELS PINETS
  • Organitza: FUNDACIÓ CAIXA CARLET
  • Patrocina: FUNDACIÓ CAIXA CARLET

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es