Formulari de cerca

Concurs Nacional de Piano "Ciutat de Carlet"

Per sort, la bona música ha deixat de ser patrimoni d'unes minories. Vivim en una època en què la formació musical s'ha posat a l'abast tant de les noves generacions com d'adults, i molts municipis i entitats culturals es preocupen d'equipar-se de programacions, auditoris i espais en els quals és possible oferir els més variats concerts.

Així mateix, no podem oblidar que encara estem lluny de l'exemple que durant anys nos han donat alguns països en el camp de la pedagogia musical i de la promoció de jóvens talents. És precisament per a poder difondre la nostra diversitat i assimilar la cultura en este cas pianística d'altres latituds, vam creure cap a falta una política musical més activa.

En els dèsset anys d'experiència d'este Concurs Internacional de Piano "Ciutat de Carlet", sempre hem estat convençuts del paper de la música, tant en els valors humans com en la seua aportació a la convivència.

Este ha servit per a ajudar i motives tots estos jóvens músics que any rere any han passat per la nostra ciutat. Creiem que és un dels camins per a continuar estimulant a este gran planter de pianistes, com també per a familiaritzar el públic en general amb la riquesa de matisos que poden eixir d'este instrument.

Han sigut prop de huit-cents els participants en les dèsset edicions anteriors, de països com Alemanya, Argentina, Armènia, Bolívia, Brasil, Bulgària, Xina, Colòmbia, Corea, Equador, Espanya, Estoniana, França, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Lituània, Letònia, Moldàvia, Polònia, Portugal, Romania, Rússia, Turquia, Ucraïna i U.S.A..

Així mateix, han passat pel Jurat reconeguts pianistes i mestres com Hans Graf, Rafael Quero, Aldo Ciccolini, Jesús Angel Rodríguez, Adolfo Bueso, José Vicente Cervera, Fernando Puchol, Luigi Mostacci, Eulalia Solé, Mª Carmen Pérez Blanquer, Fernanda Wandschneider, Madia Cariulo, Nelson Delle-Vigne, Juliol García Casas, Bertomeu Jaume, Miquel Estelrich, Miguel Angel Herranz, Julián López Gimeno, Miguel Alverez Argudo, Emilio Baro, Malgorzata Bator-Schreiber, Aurelio Pollice, Reinaldo Canyars, Ettore Papadia, Marisa Montiel, Faldeta Sanguidoryin, Margarita Fedorova, Salvador Vaig seguir, Alfredo Sperznza, Jorge Moltó, Marisa Blanes, Philippe Dauzier, Javier Costa, Justo Romero, Eduardo Montesinos, José Luis Nogués, Ramzi Yassa, Solomon Mikowsky, Carmen Piazzini, Brenno Ambrosini, Stanislav Pochekin, Almudena Cano, Gustavo Díaz Xerés, Enrique Pérez de Guzmán, Mario Monreal, Jorge Luis Prats, Yang Liqing, etc... i tot açò tenint com a creador al nostre paisà i pianista PERFECTO GARCÍA CHORNET, el qual va saber amb gran mestria impulsar este esdeveniment, i que nosaltres ens veiem obligats en la seua memòria a donar-li la continuïtat i el reconeixement que es mereix.

José Luis Nogués. Director del Conservatori

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es