Formulari de cerca

Biografia Perfecto García Chornet

Va naixer a Carlet (València) l'any 1941 i començà els seus estudis musicals amb la senyora Catalina Haglund a l'edat de 8 anys. Un any després guanyà en un concurs el seu primer trofeu de piano. Ingressa posteriorment en el conservatori de música de València, on cursà els estudis d'harmonia i contrapunt i fuga baix la direcció de la senyora Teresa Oller i els cursos de piano sota la direcció de Daniel de Nora obtenint en tots els cursos les més altes qualificacions.

Està en possessió dels premis extraordinaris de fi de grau i carrera en música de cambra i piano, màxim guardó que concedixen els conservatoris espanyols.  Ha sigut Becari de la Comissaria de Protecció Escolar durant tota la seua carrera. En el curs 61-62 va ser pensionat per la fundació "Santiago Lope" per a seguir a Àustria un curs de virtuosisme en la classe de l'eminent concertista Margot Pinter, que ho considera el seu deixeble predilecte. En el curs 62-63 i per oposició guanya per unanimitat la pensió per als alts estudis musicals en l'estranger que concedix l'Excel·lentíssima Diputació de València.

Entre els seus guardons més importants figuren els següents:

 • Primer gran premi extraordinari "Fama 64" de T.V.E.
 • Premi Nacional "PIANOS HAZEN" de Madrid.
 • Premi especial del Concurs Internacional de piano de Santa Creu de Tenerife
 • Pensionat en la fundació "Juan March".
 • Primer premi del Concurs Internacional de piano "Pilar Baiona" (1972).

Ha donat concerts en diversos països europeus al llarg de la seua trajectòria professional, sent-li concedida entre altres LA MEDALLA D'OR DEL CENTRE en el conservatori de Berno (Txecoslovàquia). Ha sigut Catedràtic tant del Conservatori Superior de Múrcia com del Conservatori Superior de València. La seua tasca dins de la difusió de la música espanyola és molt important havent fet gravacions tant en la ràdio com en la televisió d'uns quants països com Espanya, Itàlia, Àustria, Suïssa, Txecoslovàquia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, El Marroc, Equador, Mèxic, Estats Units, etc... amb un gran repertori de més de cent obres, algunes d'elles sent en primera audició mundial.

Ha gravat diversos discos a Espanya i Japó, aconseguint amb el dedicat a Rodolfo Halfter el premi del Ministeri de Cultura l'any 1980. En la seua trajectòria com a solista ha actuat en nombroses orquestres com:

 • Orquestra Municipal del Conservatori de València.
 • Orquestra de cambra del festival de Cambrils.
 • Orquestra Ciutat de Palma.
 • Orquestra Ciutat de Barcelona.
 • Orquestra Simfònica de R.T.V.E.
 • Orquestra de l'Ovest de Suïssa.

Ha actuat en dos concerts en el Carnegie Recital May de Nova York aconseguint crítiques tan elogioses com la firmada per Allen Hughes en el diari "The New York Times" en la que afirmava: "PERFECTE GARCÍA CHORNET, en el seu recital oferit en el Carnegie Hay, va demostrar ser un expert pianista aconseguint una alta tensió en totes les seues interpretacions així com un excel·lent so.

Han sigut molts els compositors espanyols mes destacats del moment els que han escrit obres dedicades a García Chornet com poden ser Moreno Grans, Rodolfo Halfter, Antón Roch, A. Blanquer, Llácer Pla, Joaquín Homs, Ramón Barce, Preses Macco, etc... Ha dictat cursos internacionals a Cambrils, Cullera, Guayaqui (Equador), Norfolk (Virginia, U.S.A.). En concerts de música de cambra ha actuat amb els més importants músics espanyols i estrangers. Cal destacar el seu gira per Japó actuant en les principals ciutats del país nipó, així com el seu gira per Califòrnia (U.S.A.).

En 1984 va rebre el premi "Gavota" al millor concertista. Des del seu inici és director artístic de la setmana de Música de Cambra d'El Campot (l'Albufera). Ha actuat amb gran èxit en importants festivals internacionals de música, destacant entre els més recents els de Granada, Santorini (Grècia), Ilmajoki (Finlàndia) i Oslo (Noruega). És el jurat de concursos nacionals i internacionals com el concurs "José Iturbi" de València, "Frederic Chopin" de Mallorca, "Ciutat de Porto" de Portugal, etc...

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es