Formulari de cerca

  • Carlet, 30 aniversari, Chilly-Mazarin
14/03/2018
Carlet renova el protocol d’agermanament amb Chilly-Mazarin en el seu 30 aniversari
L'Ajuntament de Carlet celebrarà el dijous 15 de març l'acte oficial d'agermanament amb l'assistència de l'alcalde de Chilly Mazarin.

Carlet inicia durant la setmana fallera la commemoració del 30 aniversari de l’agermanament amb Chilly-Mazarin. Ara fa 30 anys, l’Ajuntament de Carlet subscrivia un protocol d’agermanament amb la ciutat francesa de Chilly-Mazarin, la renovació del qual la ciutat vol celebrar de manera especial.

El dijous 15 de març, l’Ajuntament de Carlet acollirà l’acte oficial de signatura de la renovació del protocol de l’agermanament, un protocol que signaran l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, i l’alcalde de Chilly-Mazarin, Jean Paul Beneytou. L’acte, que tindrà lloc al saló plenari comptarà amb la participació dels exalcaldes de l’Ajuntament des del moment que se signa el protocol l’any 1988, Josep Suey, Salvador Garcia i M.ª Ángeles Crespo. L’acte comptarà amb els representants de la societat civil, ja que s’hi ha convidat totes les associacions culturals i esportives de la ciutat i, a més, serà retransmés en directe en streaming.

Des del departament d’Agermanament s’ha preparat un ampli programa de visites per a la delegació francesa que estarà a Carlet fins al pròxim 18 de març. La comitiva encapçalada per l’alcalde de Chilly-Mazarin participarà en la visita oficial als monuments fallers que farà la Corporació i la Junta Local Fallera el pròxim divendres 16 de març. Enguany l’Ajuntament de Carlet, a més, regalarà a totes les comissions un estendard commemoratiu del 30 aniversari que es posarà en els monuments grans que es planten a Carlet. A més de la participació en les diverses activitats falleres, també s’ha preparat una visita a València, on coneixeran el centre històric i altres visites a indrets de Carlet com l’ermita de Sant Bernat, l'església de l’Assumpció o el Mercat.

Cal recordar que Carlet i Chilly-Mazarin iniciaren els primers contactes l’any 1987 i el procediment d’agermanament es realitzà al llarg de l’any 1988. L’aleshores alcalde, Josep Suey, i l’alcalde de Chilly, Gérard Funès, el 21 de maig de 1988 firmaven un acord d’amistat sota el patrocini de la Federació Mundial de Ciutats Unides, amb la intenció de promoure intercanvis culturals, turístics, socials i econòmics d’interés per al conjunt de les dues poblacions. Un acord que perviu 30 anys i que l’Ajuntament de Carlet vol renovar, perquè segons explica l’alcaldessa Maria Josep Ortega, «Carlet és una ciutat acollidora i oberta que gaudix d’iniciatives que impliquen un intercanvi enriquidor entre persones de països diversos, es tracta de treballar en la consecució d’objectius que ens permeten realitzar nous projectes i, a través de les noves tecnologies, intercanviar coneixements i experiències que permeten un major acostament en benefici de les generacions presents i futures».

La comissió encarregada de l’agermanament ha dissenyat un ampli programa d’activitats que es duran a terme al llarg de l’any i que afecten distintes àrees municipals, per tal de commemorar este aniversari i refermar els llaços amb esta ciutat. Activitats esportives al llarg de l’any en commemoració del 30 aniversari, la creació d’un banderí commemoratiu que lluiran els monuments fallers, la celebració d’un concert homenatge pel 30 aniversari de l’agermanament així com un acte popular per a celebrar la germanor amb els francesos a través de la gastronomia. A hores d’ara, el departament d’Agermanament treballa per tal de tancar un programa d’actes que siga participatiu i que implique la societat carletina.

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es