Formulari de cerca

16/03/2018
Carlet i la ciutat francesa de Chilly-Mazarin renoven el seu compromís d’agermanament
Carlet i Chilly-Mazarin celebraren ahir el seu aniversari d’agermanament en un acte en què es donaren cita els representants de les associacions, la fallera major,els exalcaldes de les corporacions anteriors i l’actual corporació municipal, junt amb la delegació francesa encapçalada per l’alcalde de Chilly, Jean Paul Beneytou.

La cerimònia va comptar amb els parlaments dels exalcaldes de l’Ajuntament de Carlet que han donat continuïtat a este agermanament que es va iniciar en 1988. Tal com explicava l’exalcalde Josep Suey, «en aquell moment hi havia més entusiasme per una Europa Unida, tot i que considere que encara continua. Suey desitja que l’agermanament continue i que d’alguna forma s’intensifique. En un sentit semblant s’expressava l’exalcalde Salvador Garcia, que recordà tots els funcionaris i regidors que han fet possible l’agermanament, fent una menció especial al regidor Antoni Tomàs. Per la seua banda, l’exalcaldessa de Carlet Mª. Ángeles Crespo va fer un repàs a totes les activitats d’agermanament relacionades amb xiquets i joves i especialment amb el poble de Diéma (Mali), un poble agermanat amb Chilly.

Per la part francesa, la presidenta del comité d’agermanament, Claudie Piqué, va fer un repàs de les activitats que s’han fet en estos trenta anys: «intercanvis escolars, esportius i les associacions esportives i culturals. En concret, va destacar la participació en la Setmana Espanyola de Chilly i la visita dels estudiants de l’institut Valentin Hauy en 2015 i 2016 a Carlet. Unes activitats que, tal com explicà l’alcalde de Chilly-Mazarin, han de continuar amb accions futures perquè «l’agermanament és signe d’amistat i de respecte, i els intercanvis han de servir per a conéixer altres cultures i afrontar els reptes de futur».

L’acte va concloure amb les paraules de l’alcaldessa de Carlet i la firma del protocol dels 30 anys. Un document que manifesta la voluntat per part de les dos corporacions d’enfortir les relacions entre empresaris, institucions i veïns en general. Tal com va explicar l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «tenim un compromís ferm de treballar en la consecució d’objectius que ens permeten realitzar nous projectes i, a través de les noves tecnologies, intercanviar coneixements i experiències que permeten un major acostament en benefici de les generacions presents i futures».

 

L’acte es van tancar amb el lliurament d’obsequis per part de les dos corporacions. Per part de l’Ajuntament de Carlet se’ls va regalar un serigrafia amb la imatge de l’ermita de Sant Bernat realitzada per l’artista carletí Pepe Vanaclocha.

 

La delegació de Chilly, encapçalada per l’alcalde, comptà també amb la presència dels regidors Marc Klein i Oliver Bouche, a més de la presidenta del comité. Tots ells participaran en diverses activitats i sobretot viuran la festa fallera carletina de ben a prop. Esta vesprada, de fet, participaran en la visita de cortesia junt amb la Corporació i la Junta Local Fallera. Durant la visita dipositaran en tots els monuments l’estendard commemoratiu del 30 aniversari.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es