Formulari de cerca

Infermeria Escolar

Antecedents

convenio enfermeria escolar

L'Ajuntament de Carlet va firmar en juny de 2006 un conveni amb el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) perquè professionals d'infermeria portaren a cap un projecte d'educació per a la salut en els centres educatius de la ciutat.

Este projecte pioner d'Infermeria Escolar era el primer que es portava a terme en l'àmbit municipal a la província de València. Carlet es va sumar a les localitats alacantines de Petrer, Asp, Elx, Alacant, la Vila Joiosa i Salinas que ja estaven duent a terme esta iniciativa.

 

Programa

Es tracta d'un programa que es desenrotlla mitjançant una metodologia lúdica com teatres, treballs i exposicions en grup, jocs i videofòrums. Per mitjà d'estos mètodes didàctics, els alumnes adquirixen uns hàbits de vida saludable, fent a més que estos es responsabilitzen de cuidar la seua pròpia salut i compartisquen els coneixements amb els seus pares i amics.

Al llarg del curs escolar s'aborden temes com l'alimentació saludable, la necessitat d'una correcta higiene, la prevenció d'accidents i l'actuació de primers auxilis, la prevenció de trastorns de conducta alimentària com l'anorèxia i la bulímia, l'educació en valors, les habilitats socials, la prevenció de drogodependències i l'educació afectiva i sexual.

Les diferents matèries són adaptables a l'edat de cada curs escolar que oscil·la entre els 3 i els 16 anys.

La presència d'este programa es fa extensiva també als pares que vulguen fer alguna consulta, resoldre dubtes o fer suggeriments als professionals.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es