Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
Infermeria Escolar

Antecedents

convenio enfermeria escolar

L'Ajuntament de Carlet va firmar en juny de 2006 un conveni amb el Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) perquè professionals d'infermeria portaren a cap un projecte d'educació per a la salut en els centres educatius de la ciutat.

Este projecte pioner d'Infermeria Escolar era el primer que es portava a terme en l'àmbit municipal a la província de València. Carlet es va sumar a les localitats alacantines de Petrer, Asp, Elx, Alacant, la Vila Joiosa i Salinas que ja estaven duent a terme esta iniciativa.

 

Programa

Es tracta d'un programa que es desenrotlla mitjançant una metodologia lúdica com teatres, treballs i exposicions en grup, jocs i videofòrums. Per mitjà d'estos mètodes didàctics, els alumnes adquirixen uns hàbits de vida saludable, fent a més que estos es responsabilitzen de cuidar la seua pròpia salut i compartisquen els coneixements amb els seus pares i amics.

Al llarg del curs escolar s'aborden temes com l'alimentació saludable, la necessitat d'una correcta higiene, la prevenció d'accidents i l'actuació de primers auxilis, la prevenció de trastorns de conducta alimentària com l'anorèxia i la bulímia, l'educació en valors, les habilitats socials, la prevenció de drogodependències i l'educació afectiva i sexual.

Les diferents matèries són adaptables a l'edat de cada curs escolar que oscil·la entre els 3 i els 16 anys.

La presència d'este programa es fa extensiva també als pares que vulguen fer alguna consulta, resoldre dubtes o fer suggeriments als professionals.