Formulari de cerca

5/12/2018
«Si l’arbre no té arrels, no dona fruits.»
Ramon Trullenque destaca la importància de les arrels al seu poble en l’acte de nomenament com a fill predilecte de la ciutat

El cirurgià carletí Ramon Trullenque rebia el passat divendres el títol de Fill Predilecte de Carlet i el reconeixement del seu poble. L'acte celebrat al Saló Giner va reunir amics, família i carletins i carletines per retre homenatge a un home que, com ell mateix afirma: "He treballat a València, però viure, sempre he viscut a Carlet."

L'antropòloga carletina Pepa Garcia Hernandorena va ser l'encarregada de fer la semblança de Trullenque, una semblança que venia marcada per les fortes arrels que té el metge a Carlet i que ha conservat al llarg del temps a través no sols de la família sinó de les diverses quadrilles d’amics. Tal com va explicar l'antropòloga, «els forts vincles amb Carlet de Ramon Trullenque s’han enfortit també gràcies a les seues quadrilles». A més de la glossa del personatge, un audiovisual va comptar amb els testimonis de familiars, amics i companys de treball tant en la seua faceta de metge i cirurgià a l’Hospital General de València durant més de 40 anys, com en la d’escriptor i historiador. Cal destacar que Ramon Trullenque començà una segona etapa de la seua trajectòria professional quan es va jubilar. Inicià els estudis d’Història i l’escriptura amb l’edició de diversos llibres sobre la història de Carlet i la seua gent.

El fill predilecte de Carlet, Ramon Trullenque, va dedicar el seu discurs, que portava per títol «Si l’arbre no té arrels, no dona fruits», a repassar a través d’imatges les persones que l’havien influït en la seua vida i el que li havien aportat. Trullenque destacà la importància de les arrels, dels valors transmesos per cadascun dels membres de la família i va incidir en la necessitat de «l’estudi de les humanitats: «no es pot deslligar de la formació integral de les persones, les humanitats ens ensenyen a pensar per u mateix i a no ser manipulables.» Aplicat al camp de la medicina, Trullenque insistí en la concepció de l’atenció mèdica com la del metge de poble, una visió humanista que li va fer recordar les paraules de son pare: «El metge ha de conéixer la persona abans de reconéixer el malalt.»

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, va manifestar que el nomenament de Ramon Trullenque com a Fill Predilecte de la ciutat «era una obligació ètica, un manament de la ciutadania fer fill predilecte Ramon Trullenque Peris. És un reconeixement que li devíem i que hem complit perquè a més de la seua trajectòria professional i vital, el fet de ser carletí ha estat una de les coses que Ramon Trullenque sempre ha viscut des del cor.»

L’acte va comptar amb l'actuació de Javi Forner Trio, que havia adaptat el pasdoble Maria de Carlet, creat pel compositor Benjamín Esparza en honor a la filla de Ramon Trullenque. També els amics de la infància del metge carletí li lliuraren un regal en nom de tots ells.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es