Formulari de cerca

12/04/2017
L´Ajuntament de Carlet, seu de l'innovador programa d’ocupació "La Ribera Impulsa"
El procés finalitzarà amb la simulació de la creació, gestió i funcionament d'una cooperativa de treball associat

La ciutat de Carlet serà una de les seus del programa " La Ribera Impulsa” que pretén abordar la creació d'empreses i foment de l'ocupació des d'un esperit innovador.

Es tracta d'un projecte d'innovació social, integral, participatiu i dinàmic que funciona com a de llançadora, per tal de millorar l'ocupabilitat i fomentar l'emprenedoria social a la comarca. El programa està subvencionat pel SERVEF a través del PATER, el Pacte Territorial per a l'Ocupació a la Ribera.

L'objectiu és millorar les possibilitats d’ocupació per a les persones aturades mitjançant un procés que afavorisca la innovació en l'àmbit de l'emprenedoria, l'economia social, el desenvolupament local i les condicions d'ocupabilitat per a aconseguir la inserció laboral per compte propi o aliè.

El programa comptarà amb sessions individuals i sessions col·lectives. Es formaran equips d'entre 10 i 15 participants, que seran coordinats i tutoritzats per una persona, dinamitzadora d'oportunitats; en estes jornades es treballaran sessions per reforçar l'autoestima, treball d'intel·ligència emocional, comunicació i creativitat i accions per reforçar les competències personals i professionals segons les noves exigències del mercat laboral, entre d'altres.

El procés finalitzarà amb la simulació de la creació, gestió i funcionament d'una cooperativa de treball associat. En esta última fase es treballaran tècniques de foment de l'autoocupació; tallers de creativitat i idees empresarials; tècniques d'habilitats de comunicació i tècniques de gestió empresarials, tot amb l'aplicació de criteris d'empreniment social, com ara la sostenibilitat, la diversitat funcional i igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

El programa se sustenta sobre cinc pilars fonamentals: la innovació social, la metodologia participativa i solidària, la participació voluntària, la col·laboració pública-privada i la utilització de tècniques i dinàmiques construïdes i contrastades en projectes europeus. Per al seu desenvolupament comptarà a Carlet amb un assessor empresarial amb perfil d'economista i una assessora laboral amb perfil de psicòloga i àmplia experiència en la matèria. D'esta manera, la Carlet comptarà en els pròxims mesos amb quatre professionals dedicats a l'orientació i foment de l'ocupació, tot sumant el nou programa al treball realitzat des del programa EMCOLD, destinat a l'assessorament d'aturats de llarga durada.

El programa Ribera Impulsa es desenvoluparà entre els mesos d'abril i setembre de 2017.

Junt a Carlet seran també seus, Alzira, Carcaixent i la Pobla Llarga (Ribera Alta) Sueca i Almussafes (Ribera Baixa)

En les pròximes setmanes, els respectius consistoris informaran de l'obertura del termini per participar en la convocatòria, atés que els grups hauran de constituir-se formalment a les darreries d'abril. 

Les activitats d'este pojecte es durant a terme a l'Agència de desenvolupament local de Carlet, ubicada  a l'edifici Lluís Vives.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es