Formulari de cerca

3/09/2018
El científic Bernat Sòria obri les festes de Carlet amb un pregó integrador
«Ser de Carlet és ser ciutadà del món» Així resumia el científic Bernat Sòria l’esperit del pregó amb què va inaugurar les Festes Majors de Carlet el passat dissabte, des del balcó de la casa consistorial.

Amb un discurs integrador, el científic carletí, nomenat fill predilecte de la ciutat ara fa dos anys, va voler destacar l’amor per la seua ciutat, i pels carletins i carletines, de la condició que foren. Sòria, a més, va dedicar paraules de reconeixement als col·lectius que formaven part de la desfilada del pregó i d’aquelles entitat representatives del municipi com les bandes de música, l’associació de les ames de casa Tyrius, les falles, l’escola de danses, tabal i dolçaina, la Fundació Caixa Carlet i, com no, als Festers 2018, la quadrilla Festers Carlet 2018 i XQ NO, els quals nomenà un a un al temps que explicava a la concurrència la família d’on venien. Sòria mostrà un agraïment sincer per haver-lo triat com a pregoner atesos els vincles que tenia amb totes les seus famílies.

Sòria va acabar el seu pregó amb el Visca el pare sant Bernat i les seues germanes i tots els sants que s’honoren durant les festes majors de Carlet com santa Rita o sant Isidre.

El pregoner va estar acompanyat al balcó de l’Ajuntament per la comissió de festes, l’alcaldessa de la ciutat i el regidor de Festes. Un pregó que posà punt final a una desfilada pels carrers de la població en la qual participaren les ames de casa Tyrius, les comissions falleres, la filada de moros Pintarrafes, les bandes de música, l’escola de Dansa i Tabal i Dolçaina de la Fundació, els Festers i una batucada que obria la desfilada.

CURRÍCULUM

Bernat Sòria és actualment investigador del Centre Andalús de Biologia molecular i medicina regenerativa, del qual també ha estat director (2005-2007). Investigador en el camp de les cèl·lules mare i la diabetis, va ser ministre de Sanitat i Consum entre 2007 i 2009 i el seu treball com a investigador li ha reportat nombrosos reconeixements internacionals. L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha valorat molt positivament l’elecció dels festers en triar Sòria, «un home del qual els carletins ens sentim orgullosos i també perquè tot i que la seua trajectòria el du a treballar lluny del seu poble, és una persona molt arrelada a Carlet, que la visita constantment i a la qual se sent molt lligat».

Adjunts

  • Pregó Oficial de les Festes 2018 Carlet
  • Pregó Oficial de les Festes 2018 Carlet
  • Pregó Oficial de les Festes 2018 Carlet

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es