Formulari de cerca

22/12/2017
Carlet registra la millor dada d’ocupació des de fa cinc anys

Carlet reduïx la taxa d’atur en un 2’6 % respecte a l’any passat per la mateixa data. Les persones aturades en el mes de novembre s’han rebaixat a 814, una xifra que tradicionalment fluctua entre 900 i 1000 persones. A data de finals de novembre, a Carlet hi ha 814 aturats. Les dades d’ocupació a Carlet han viscut al llarg de l’any una remuntada i amb les dades de novembre es confirma que s’ha rebaixat la taxa d’atur en un 6 % respecte al mes anterior. Des del passat mes gener fins ara, la xifra de persones aturades a Carlet s’ha reduït en 356 persones. 

CAMÍ DE RECUPERACIÓ

Esta xifra avala el camí de recuperació encetat per la població carletina des del 2015 cap ací, ja que s’ha anat creant ocupació gradualment. Si prenem la xifra del mes de novembre, que és generalment el de màxima ocupació a causa dels cicles propis del mercat laboral agrícola, en 2014 Carlet tenia 1.165 aturats, al novembre del 2015 es rebaixa als 986, en 2016 n’eren 863 i enguany s’arriba als 814. Carlet, junt amb Algemesí, l’Alcúdia i Carcaixent lideren el rànquing de reducció de xifres de l’atur en la Ribera en plena campanya agrícola.

POLÍTIQUES D’OCUPACIÓ I FORMACIÓ

Paral·lelament, des del Departament d’Ocupació de l’Ajuntament de Carlet s’han dut a terme polítiques d’ocupació destinades a augmentar l’ocupabilitat, per exemple a través de cursos com el que s’està fent actualment per a formar persones en la neteja d’instal·lacions. Al llarg del mes de desembre s’encetarà el pla d’ocupació municipal del 2017, que permetrà la contractació de 37 persones que durant tres mesos exerciran diversos oficis com ara pintors, conserges, netejadors, oficials de primera, peons i jardiners. També durant este mes de desembre s’incorporen nous contractes a l’ajuntament a través de programes d’ocupació de la Generalitat Valenciana; un conserge i un pintor treballaran durant 7 mesos per a l’Ajuntament a través del programa EMCORP, mentre que a través del programa EMCORD es contractarà un llumener.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es