Formulari de cerca

10/11/2017
Carlet recupera la Font Blanca com a zona recreativa i rehabilita l’àrea de descans de la Mola
La recuperació de la Font Blanca va ser el segon projecte més votat pels ciutadans en els pressupostos participatius de 2016

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat hui Carlet per tal de conéixer els dos espais que han sigut recuperats amb la col·laboració de la Diputació, que ha subvencionat part de les obres d’adequació a través del programa de recuperació mediambiental d’espais degradats.

El primer espai és la Font Blanca, una parcel·la de 625 metres quadrats que alberga un brollador canalitzat que està ubicat en el mateix camí que li dóna nom, el de la Font Blanca, un tram que unix el camí de la Mola i el camí del Cabeçolet. Esta zona es trobava totalment degradada, coberta d’una vegetació que tapava la font i la bassa on anava a parar l’aigua. Les obres de recuperació han convertit este espai en una zona recreativa i d’esplai, després de netejar el terreny i crear un ampli espai amb tres taules de pícnic sota l’ombra d’un plataner de grans dimensions.

Dins del mateix projecte també s’ha habilitat la zona de descans de la Mola, una parcel·la de quasi 1.500 metres quadrats que es va condicionar l’any 2008 com a àrea de descans de la ruta ciclista per la Mola. Es tracta d’un terreny desnivellat i al qual s’accedix per un camí propi de la parcel·la que configura un mirador sobre la zona, al qual no es podia accedir amb normalitat a causa de la seua situació d’abandó. La rehabilitació d’esta àrea de descans ha consistit en la neteja de tota la zona, la poda dels arbres, la reposició del mobiliari i la senyalització per a millorar el seu accés.

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha destacat la importància de la rehabilitació d’estos dos espais, d’una banda perquè «suposa recuperar espais que estaven totalment abandonats per a la ciutadania» i d’altra banda, i més important, «ambdós projectes han estat demandats pels carletins i les carletines. Es tracta de projectes que foren votats en els primers pressupostos participatius que hi hagué a la població i per tant demostra que una altra forma de fer política és possible».

El treball realitzat en estes dos àrees ha tingut un cost de prop de 30.000 euros, del qual la Diputació ha assumit el 80 %.

 

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es