Formulari de cerca

4/05/2018
Carlet participa en un innovador projecte educatiu de construcció de drons
L’IES Eduardo Primo Marqués i La Devesa School estan realitzant, dins del projecte educatiu la Fira Aèria, dos avions no tripulats l’objecte dels quals és promocionar el patrimoni històric de Carlet i previndre incendis.

Esta quarta edició de la Fira Aèria va arrancar el passat mes de novembre. Hi participen els alumnes dels dos centres educatius, amb l'ajuda de la Regidoria d'Educació de Carlet, a més de 2.500 estudiants de València, Alacant i Castelló. En esta nova edició participen estudiants de 76 centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Els avions no tripulats dels dos centres educatius tenen diferents objectius.

Els alumnes de tecnologia de l’IES Eduardo Primo estan realitzant un dron que controlarà els possibles incendis que sorgisquen en la localitat, a fi d’evitar la seua ràpida propagació. Este artefacte volador estarà dotat d'una

càmera i un senyal d'alarma que avise els bombers.

D’altra banda, els alumnes de 4t d’ESO de La Devesa School han focalitzat el seu projecte a posar en relleu el patrimoni històric de Carlet. Es van reunir amb persones majors de la localitat per fer una selecció d'edificis de valor històric. Una vegada seleccionats els edificis històrics van començar a treballar. El

dron grava els monuments i, a través d'una aplicació, els veïns i turistes podran obtindre informació mitjançant codis QR i, a més, amb l’aplicació Minecraft s’obtindrà una visió en 3D dels monuments.

Els projectes dels dos centres educatius estan molt avançats i evolucionen amb vista a presentar-los el pròxim 18 de maig junt amb la resta de projectes dels centres eductius participants en el projecte. La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 18 de maig amb el gran esdeveniment previst en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, on els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.

Amb la participació en este projecte, que està impulsat i patrocinat des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Carlet, es pretén incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves. Per a la regidora d’Educació, Nela Aznar, «era un projecte que no podíem deixar passar ja que aposta per la innovació i la creativitat, a més d’implicar els més joves i les escoles en la vida de la ciutat».

Cal destacar que La Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE, Les Naus, la Universitat Miguel Hernández i El Calidoscopi.

 

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es