Formulari de cerca

13/02/2018
Carlet incrementa durant 2017 en un 47 % la inversió en ocupació i formació
L’Ajuntament de Carlet ha gestionat al llarg de l’any 2017 681.000 euros en el foment de l’ocupació i la formació, tant a través de fons propis com d’ajudes d’altres institucions, una xifra que ha augmentat en un 47 % respecte a l’any anterior.

Des del departament d’Ocupació de l’Ajuntament de Carlet s’han dut a terme polítiques d’ocupació destinades a augmentar l’ocupabilitat i la formació per dos vies, a través de programes propis com el pla d’ocupació municipal i el pla d’emprenedors, i a través de les diverses subvencions que comporten la contractació de persones. A hores d’ara, està en marxa el Pla d’Ocupació Municipal aprovat en 2017, que ha suposat la contractació de 37 persones que durant tres mesos treballen en oficis com el de pintors, conserges, netejadors, oficials de primera, peons i jardiners i que suposa una inversió de 118.000 euros. D’altra banda, l’Ajuntament de Carlet també ha concedit enguany 42 ajudes als emprenedors, a través del Pla d’Autònoms, un pla que enguany havia incrementat els seus fons fins als 75.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament de Carlet ha continuat treballant amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana de la qual ha rebut diverses subvencions encaminades a la formació i contractació d’aturats com són els programes EMPUJU, ENCUJU, EMCORP, EMCORD i T’AVALEM que han suposat la contractació de 23 persones al llarg de l’any amb contractes de diversa durada, tot i que la majoria són d’un any. A més de les 70 persones contractades a través del programa de l’INEM destinat a contractar peons agrícoles durant l’estiu.

Un altre dels eixos fonamentals del treball de l’Agència de Desenvolupament Local ha sigut la formació, enguany amb cursos destinats a millorar l’ocupabilitat com és el curs de neteja d’edificis i el curs sociosanitari per a formar persones en ajuda a domicili, en els quals hi ha hagut una participació de 25 alumnes, a més de la contractació d’una orientadora laboral.

A més d’estos programes de formació, també s’afegixen els programes de formació realitzats pel Centre d’Informació Juvenil amb la Cambra de Comerç i l’Institut Valencià de la Joventut destinats als jóvens del programa de garantia juvenil. Hui mateix ha començat un curs d’activitats auxiliars de magatzem en el qual es formen 15 jóvens per a obtindre el carnet de carretoners i uns altres 20 participen des de hui en el programa JOOP, és un programa de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) dirigit a jóvens entre 16 i 21 anys que han deixat d’estudiar de manera prematura, que no tenen cap titulació o únicament el graduat en ESO i que, actualment, ni treballen ni estudien.

L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega explica que «és conscient que la primera preocupació de la ciutadania és l’ocupació, i és per això que hem considerat prioritari treballar per millorar la capacitació i el futur laboral de les persones, fent-ho amb recursos propis i també de la mà de la Conselleria.»

Pel que fa a les xifres d’aturats, Carlet registrà el passat mes de novembre una de les xifres més baixes d’aturats dels últims anys, amb 814 persones, de fet suposava una reducció del 2’7 respecte a l’any anterior. Les dades d’ocupació a Carlet han viscut al llarg de l’any una remuntada i amb les dades de novembre es confirma que s’ha rebaixat la taxa d’atur en un 6 % respecte al mes anterior. Entre gener i novembre de 2017, la xifra de persones aturades a Carlet es va reduir en 356 persones. Estes xifres avalen el camí de recuperació encetat per la població carletina des del 2015 cap ací, ja que s’ha anat creant ocupació de manera gradual. Si prenem la xifra del mes de novembre, que és generalment el de de màxima ocupació a causa dels cicles propis del mercat laboral agrícola, en 2014 Carlet tenia 1.165 aturats, al novembre de 2015 es rebaixa als 986, en 2016 n’eren 863 i en 2017 s’arriba als 814.

 

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es