Formulari de cerca

12/03/2018
Carlet continua la celebració del mes de la dona amb la marxa de la dona
Les Corts premien a títol pòstum la trajectòria de la carletina Júlia Martínez Caballero

Més de 250 dones participaren diumenge al matí en la tradicional marxa de la dona. Una marxa que any rere any se celebra a Carlet durant el mes de març dins de les activitats del mes de la dona. Una marxa de dos quilòmetres i mig pels carrers de la ciutat que ha reivindicat la igualtat de totes i tots i que comptà amb una àmplia participació de dones de totes les generacions. La marxa es tancà al Teatre Giner on les dones degustaren un esmorzar amb dolços típicament carletins com la coca de sagí i amb l’acompanyament de suc de caqui.

 

Les activitats continuen demà dimarts 14 amb la presentació del documental Amanecerá y veremos de l’oenegé Atelier, sobres dones protagonistes de la pau a Colòmbia. Atelier és una organització no governamental creada en 1989, amb seu a València, dedicada a la cooperació internacional per al desenrotllament, que du a terme programes de cooperació conjuntament amb organitzacions de països d'Amèrica Llatina. Esta entitat rep justament demà l’homenatge per part de les Corts Valencianes en la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Un homenatge que rebrà la camperola colombiana Leo Castaño, la qual cosa li impedirà estar a Carlet presentant el documental.

 

D’altra banda, cal destacar que enguany a Carlet les celebracions del mes de març tenen un caràcter especial, perquè les Corts Valencianes distingiran demà a títol pòstum la carletina Julia Martínez Caballero, més coneguda com a Julieta la comare. Les comares han estat les persones que històricament estaven més a prop de les dones en moments íntims i personals. Una figura que ara ja ha desaparegut i que cal recordar, per això demà 13 de març la carletina Julia Martínez Caballero, Julieta la comare, rebrà l’homenatge de les Corts com a dona il·lustre, exemplar i imprescindible. Una proposta realitzada per l'alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega Requena, com a diputada a les Corts i portaveu d'Igualtat. Rebrà esta distinció a títol pòstum la seua filla María Dolores García Martínez.

Julieta la comare va nàixer en 1921 a la ciutat de Lorca, vingué a viure a València amb sa mare i dos germans, i ací va estudiar Infermeria. A penes va acabar els estudis va fer oposicions i va aconseguir la plaça de matrona a Carlet. A Carlet va ajudar a vindre a la vida nombrosos carletins i carletines i fins i tot va ser una matrona coneguda a la comarca, perquè es va córrer la veu de la seua professionalitat en els parts més difícils.

 

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es