Formulari de cerca

17 de Maig 2:45
Carlet acull la primera setmana dedicada a la memòria històrica
Lesa jornades dedicades a la memòria històrica naixen arran de la creació de l’Associació per la Memòria Històrica de Carlet, que tracta de recuperar les restes dels veïns de Carlet afusellats durant la Guerra Civil.

Estes primeres jornades plantegen una taula redona on es pretén presentar tant l’objectiu de la nova associació carletina com fer un repàs als treballs que es fan des d’esta i altres associacions per a poder lliurar als familiars les restes de les víctimes del franquisme tant a Paterna com a altres indrets de la Comunitat Valenciana.

La xarrada comptarà amb la presència de dos membres destacats de l’associació carletina, Amèlia Hernández, presidenta i fundadora, i Vicent Gisbert, també membre fundador. També es comptarà amb Santi Vallés, de l'Alcúdia, actual president de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 113 de Paterna i l’arqueòleg Miguel Mezquida, director de l’Associació Científica ArqueoAntro del Grup de Recuperació Memòria Històrica, que porta a terme les excavacions. Esta taula redona tindrà lloc el pròxim divendres 19 de maig, a les 19.30 a la Casa de la Cultura de Carlet, i forma part de les activitats de difusió i recerca de familiars que l’Associació de Memòria Històrica de Carlet porta a terme arran de l’interés de la néta de Manuel Hernández Sáez, afusellat amb 38 persones més el dia 28 de juliol de 1939 i que es troben a la fossa núm. 22 del Cementeri municipal de Paterna, per tal de poder identificar-los i fer entrega de les restes als seus familiars originaris dels municipis de Carlet, Canet d’en Berenguer, Sagunt, Benaguasil, Bunyol, Yátova, Xàtiva, Alberic, Benifaió, Manises, el Puig, València, Ibi, Casas Altas, l’Alqueria de la Comtessa, Gandia i Elx. La segona activitat d’estes jornades és la visita guiada al Cementeri de Paterna, als voltants del qual hi ha un mur amb les marques de bala dels 2.238 afusellats que van ser amuntonats en les més de 60 fosses comunes del municipi.

A hores d’ara es duen a terme els treballs d’exhumació de les restes mortals de les fosses 82 i 113, i en un termini màxim de 6 mesos s'exhumaran les restes de la Fossa 92 amb unes 20 víctimes afusellades entre el 25 i 27 d'octubre de 1939, originàries de Benifaió, Oliva, l’Alcúdia, Alginet i Carlet.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es