Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 
Manifest Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones
25/11/2016

MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES (25 DE NOVEMBRE) PRESENTAT PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS POLÍTICS DE L'AJUNTAMENT

Davant la commemoració d'un nou 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el Ple de l'Ajuntament de Carlet, una vegada més, dedica un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere, al temps que expressa el seu rebuig a totes les manifestacions d'aquesta violència.

Aquest tipus de violència representa una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de les dones i xiquetes i és, segons l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, la primera causa de mort prematura entre les dones a l'Estat espanyol. El masclisme mata i ha de ser una qüestió política de primer ordre.

La violència contra les dones traspassa races, cultures, ètnies i classes socials. Tota la societat té la responsabilitat d'actuar enfront de la violència. Totes i tots tenim el deure de recolzar i mantenir un entorn polític i social de tolerància zero davant la violència contra les dones, en el qual tot el conjunt de la societat intervinga activament per impedir que els autors d'eixos actes queden impunes.

Es de vital importància remarcar el gran treball que realitzen els Cossos de Seguretat de l'Ordre en la lluita per l'eradicació de la violència masclista. Per este motiu, l'Ajuntament de Carlet continuarà impulsant totes les mesures disponibles, com són els cursos de preparació en esta matèria dirigits als agents de l'ordre, per a millorar la capacitat de la Policia Local alhora d'actuar davant un cas de violència de gènere.

L'Ajuntament de Carlet, amb una implicació responsable, es compromet a continuar treballant contra tot tipus de discriminació per raó de sexe, i en especial contra la seua manifestació més greu: la violència masclista en totes les seues formes.

Per això, continuarem aplicant i millorant el Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere, amb accions de sensibilització, prevenció, atenció a les dones víctimes de la violència masclista i promovent l'educació en valors socials i models no sexistes i d'igualtat entre les dones i homes com a sistema de prevenció i lluita contra aquest greu problema.