Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
Agermanament amb Chilly-Mazarin

 


 

ANTECEDENTS

Actualment són moltes les ciutats que decidixen establir vincles de solidaritat amb altres comunitats, a vegades d'altres països o d'òrbites culturals molt diverses de la pròpia.

La ciutat de Carlet va iniciar els llaços d'amistat amb la ciutat francesa de Chilly-Mazarin segons protocol d'agermanament firmat pels seus alcaldes el 21 de maig de l'any 1988. Des d'aleshores compta amb uns objectius culturals, educatius, esportius i lúdics, que al llarg de tots estos anys resulten altament beneficiosos per a les dos ciutats, i especialment per als jóvens, que són els principals destinataris de les activitats que es realitzen.

Els ajuntaments de Chilly-Mazarin i Carlet desenvolupen, al llarg de cada any, un ampli programa d'activitats que denominem estables atés que es repetixen any rere any, amb total harmonia i satisfacció per part dels que hi participen. Tot això gràcies a l'esforç d'ambdós ajuntaments, que destinen una part del seu pressupost perquè les activitats programades resulten de qualitat i interés, donant a conéixer la nostra cultura, patrimoni, gastronomia i costums als visitants de Chilly-Mazarin quan vénen a Carlet, així com obtindre els mateixos beneficis quan els nostres jóvens van al Montcel o a Chilly-Mazarin.

AJUNTAMENT DE CHILLY MAZARIN:

Enllaç web: http://www.ville-chilly-mazarin.fr

 

PROGRAMES ANUALS

Els programes que es desenvolupen a través de l'Àrea d'Agermanament, els podem definir de la manera següent:

EDUCATIUS

  • ESCOLA TRASPLANTADA DE CARLET AL MONTCEL:

Esta és la primera activitat de l'any i consistix en el fet que els alumnes d'una classe de Carlet, amb tres professors, viatgen al Montcel, durant 12 dies, entre els mesos de gener i febrer, per a compartir una trobada educativa amb una classe de Chilly-Mazarin, amb allotjament en un alberg que l'Ajuntament de Chilly-Mazarin té en els Alps francesos, pròxim al Mont Blanc, i a 3 km de la ciutat d'Aix les Bains.

L'atractiu principal d'esta activitat radica en el curs d'esquí de fons, amb monitors i prova final d'aptitud, l'excursió amb raquetes de neu i les visites culturals. En estes dates el Montcel i la seua contornada es troben coberts de neu en la seua totalitat, un fet inusual per als nostres jóvens.

A l'alberg se'ls faciliten les bótes, els esquís i les raquetes de neu.

Fins a l'any 2006 eren beneficiaris d'este programa els col·legis de Primària de Carlet, i des de l'any 2007 són els instituts de Secundària els que gaudixen de l'activitat. S'ha establit l'orde de participació per mitjà d'un sorteig que es va realitzar amb la presència dels directors dels centres d'Educació Secundària de Carlet.

  • ESCOLA TRASPLANTADA DE CHILLY-MAZARIN A CARLET:

En el mes de maig, al llarg de 12 dies, els alumnes d'un centre educatiu de Chilly-Mazarin visiten la nostra ciutat per participar en l'intercanvi educatiu amb els jóvens de Carlet que, a principis d'any van estar al Montcel.

L'allotjament d'estos estudiants, que vénen amb els seus professors, es realitza en les instal·lacions del Poliesportiu municipal, ubicades enfront del pavelló cobert.

Dins de l'horari escolar, s'organitzen activitats conjuntes al centre educatiu receptor, així com una excursió a què assistixen les dos classes i l'assistència en el Teatre Giner a la representació d'una obra de teatre en anglés, amb la participació dels alumnes  de secundària de tots els centres educatius.

Fora de l'horari escolar l'Àrea d'Agermanament organitza excursions i visites que resulten d'interés per als jóvens:

Carlet: Visita guiada per la ciutat a fi de conéixer els carrers, places i edificis més representatius, visita guiada a l'ermita dels Sants Patrons en el paratge de Pintarrafes, visita a la Cooperativa Agrícola Sant Bernat i als altres centres de secundària de la ciutat.

València: Ciutat de les Arts i les Ciències, centre històric, MUVIM, Port i platges, Museu de Ceràmica,  IVAM, etc.

Les activitats es programen atenent a les preferències i interés dels professors que vénen cada any.

 

ESPORTIUS

  • TORNEIG INTERNACIONAL DE FUTBOL DE MORANGIS ( fins a 2008)

TorneoFutbolMorangis

Cada any el Club de Futbol de Chilly-Mazarin invita el Club de Futbol Carlet EMF a participar en el Torneig Internacional de Futbol Morangis, al qual acudixen un elevat nombre d'equips.

Els components dels equips participants, acompanyats pel seu entrenador i directius, són allotjats en el Poliesportiu de Chilly-Mazarin durant els dies de la seua estada. Esta visita és aprofitada per molts pares per a acompanyar els seus fills. Realitzen pel seu compte tant el viatge com l'estada a Chilly-Mazarin, i destinen l'últim dia a visitar Eurodisney i mamprendre el viatge de tornada a Carlet.

  • TORNEIG DE FUTBOL CIUTAT DE CARLET (fins a 2008)

El  Club de Futbol Carlet EMF invita igualment el Club de Futbol de Chilly-Mazarin a participar en el Torneig de Futbol Ciutat de Carlet, que se celebra al Camp de Futbol en la setmana prèvia a Pasqua.

Els components dels equips participants, acompanyats pel seu entrenador i directius, són allotjats en les instal·lacions del Poliesportiu municipal durant els dies de la seua estada. Són nombrosos els pares que aprofiten esta activitat per a visitar la nostra ciutat i animar el seu equip. El diumenge de Pasqua realitzen una visita a València, abans de tornar a Chilly Mazarin.

 

TorneoFutbolCarlet

 

 

CULTURALS I LÚDIQUES

  • VACANCES DE JÓVENS DE CHILLY-MAZARIN A CARLET

En el mes de juliol, un grup de Chilly-Mazarin compost per 20 jóvens en edats entre 12 i 15 anys acompanyats de tres monitors passen uns dies de vacances a Carlet. S'allotgen a les instal·lacions del Poliesportiu municipal, on poden gaudir de la piscina.

Des de l'Àrea d'Agermanament es prepara un programa d'activitats i visites, sempre amb l'objectiu de donar-los a conéixer la nostra forma de vida, a la qual s'adapten ràpidament, a pesar del canvi d'hàbits horaris de menjars i de l'hora de gitar-se, però hem de tindre en compte que les nits de juliol a la nostra terra són molt caloroses, i els resulta molt agradable gaudir de les vetlades a l'aire lliure.

Les seues excursions preferides, a banda de les pròpies que realitzen per a conéixer Carlet, són: la Ciutat de les Arts i les Ciències, el centre històric de València, Terra Mítica, Aquópolis, activitats d'aventura a Benagéber i uns dies en un càmping de la platja, que és el seu principal atractiu.

  • VACANCES DE JÓVENS DE CARLET A CHILLY-MAZARIN

L'Ajuntament de Carlet oferix un total de 20 places per a jóvens de Carlet en edats entre 14 i 16 anys per a passar en el mes de juliol uns dies de vacances a Chilly-Mazarin. L'Àrea d'Agermanament contracta tres monitors que acompanyaran els jóvens durant el seu viatge i estada a França. El viatge el realitzen amb avió.

L'Ajuntament de Chilly-Mazarin els prepara igualment un ampli programa d'activitats, entre les que destaquen les visites a París per conéixer els barris més representatius i edificis més destacats, visita durant dos dies a Eurodisney i activitats d'aventura. Així mateix, coneixen la ciutat de Chilly-Mazarin i gaudixen de les seues instal·lacions esportives i de la companyia d'altres jóvens a la "Maison das Ados" o casa dels adolescents.

 

Vacances Chilly

 

  • VACANCES DE JÓVENS DE CARLET AL MONTCEL

Novament l'Ajuntament de Carlet oferix un total de 20 places per a jóvens de Carlet en edats entre 11 i 13 anys per a passar en el mes d'agost unes vacances a l'alberg que l'Ajuntament de Chilly-Mazarin té al Montcel, en els Alps francesos. 

L'Àrea d'Agermanament de l'Ajuntament de Carlet contracta tres monitors que acompanyaran els jóvens durant l'estada i el viatge, que realitzen amb autobús des de Carlet al mateix alberg.

Esta estada la compartixen amb un altre grup de jóvens de les mateixes edats que van des de Chilly-Mazarin, acompanyats dels seus monitors.

L'Ajuntament de Chilly-Mazarin els programa nombroses activitats conjuntes,  entre les quals destaquen els cursos de vela que realitzen sota la supervisió de monitors especialitzats en el llac d'Aix les Bains, ciutat situada a 3 km de l'alberg. Així mateix, gaudixen de diverses activitats esportives i excursions.

 

VacancesLeMontcel

 

ACTIVITATS EMPRESARIALS

  • ESTUDIANTS DE CHILLY -MAZARIN A CARLET

Un grup d'alumnes del cicle superior d'Administració i Finances de l'Institut de Secundària de Chilly-Mazarin, en coordinació amb l'IES 9 d'Octubre de Carlet, vénen a la nostra ciutat per un període d'aproximadament un mes a realitzar pràctiques formatives en les nostres empreses i comerços, a fi de posar en pràctica els estudis realitzats i millorar el seu nivell de castellà.

Arriben acompanyats de la seua classe amb els professors i estan a la nostra ciutat durant una setmana allotjats en les instal·lacions del Poliesportiu. Compartixen part de les seues activitats amb els alumnes de l'IES 9 d'Octubre. Així mateix, realitzen excursions que els permeten conéixer la nostra ciutat, la ciutat de València i llocs de la contornada d'interés.

Cal destacar que des que es realitza esta activitat els professors de Chilly-Mazarin que els acompanyen són sempre els mateixos, i veuen altament interessant esta estada per a la seua classe, i molt convenients les pràctiques per als alumnes.

Passada esta setmana, es queden a Carlet els alumnes que realitzaran les pràctiques per un període d'un mes, la qual cosa redunda en una experiència inoblidable i en una millora del seu currículum.

  • VISITES DE LES DELEGACIONS DE LES CORPORACIONS

Les corporacions de Carlet i Chilly-Mazarin realitzen quasi tots els anys una visita de cortesia a les respectives ciutats, a fi de mantindre els contactes d'amistat i celebrar una reunió de treball en què es formalitza el programa d'activitats i dates que es desenvoluparà el següent any.

 

Delegaciones

 

  • XX ANIVERSARI DE L'AGERMANAMENT ENTRE CARLET I CHILLY-MAZARIN

L'any 2008 se celebrà el XX aniversari de la firma del Protocol d'Amistat entre les dos ciutats, com consta en l'apartat Antecedents. L'Àrea d'Agermanament va programar distintes activitats extraordinàries, que tingueren com a finalitat que l'agermanament estiguera present en nombroses manifestacions de la vida quotidiana de la nostra ciutat: en l'àmbit cultural, educatiu, esportiu, etc., amb una especial rellevància durant els dies que la delegació de Chilly-Mazarin visitá la nostra ciutat.

Des d'ací, invitem tots els nostres veïns a interessar-se per conéixer millor la nostra ciutat AGERMANADA, bé a través del mateix ajuntament, per mitjà de la Regidoria d'Agermanament, de l'enllaç amb la pàgina web de Chilly-Mazarin (en la web de Carlet) o per les manifestacions, fotografies i experiència d'aquells que ja han gaudit de les seues activitats, tant a Chilly-Mazarin com al Montcel.