Formulari de cerca

Campanyes de Sensibilització

L'Ajuntament porta a cap anualment campanyes de conscienciació ciutadana a fi d'informar, formar i sensibilitzar la població de la necessitat de preservar el patrimoni ambiental. És una responsabilitat que ha de ser fruit d'un projecte col·lectiu.

Carlet li concedix una importància creixent a la labor de conscienciació ciutadana sobre la necessitat d'adoptar pautes de consum responsable d'aigua i reciclar per mitjà d'una adequada arreplega selectiva dels residus. Per això, s'han realitzat diverses campanyes de sensibilització que es detallen a continuació:

 

Reciclar és viure millor. Nosaltres ja ho fem... i tu?

Este és el lema d'una campanya llançada per la Regidoria de Medi Ambient per promoure l'arreplega selectiva de residus.

L'Ajuntament va realitzar la difusió d'esta campanya en 2005 per mitjà de fullets informatius que van ser repartits per totes les cases de la ciutat, així com en tots els centres educatius. En ells s'explica de forma gràfica i senzilla la manera de reciclar des de casa.

 

Carlet net, depén de tu

L'Ajuntament va plantejar en 2003 una campanya novedosa, a manera de joc, que encara en l'actualitat es troba en vigor, en la qual es motiva els xiquets perquè no tiren els paquetets de les llepolies a terra i perquè arrepleguen els que hi ha al carrer.

La campanya consistix a canviar els paquetets per entrades de cine. Per cada 20 paquetets, l'Ajuntament dóna una entrada de cine infantil. L'intercanvi pot realitzar-se en l'Ajuntament, en la Casa de la Cultura i en l'Edifici Lluís Vives.

 

RRR. Implica't

Es tracta d'una campanya de conscienciació de la necessitat de reciclar, reduir i  reutilitzar els residus. Esta iniciativa es va realitzar l'any 2005 i va consistir en l'edició d'una guia de recomanacions per a fer un millor ús dels elements que diàriament s'utilitzen a casa, com per exemple reduir el consum de llum i aigua, reutilitzar els envasos i reciclar els residus, entre altres.

A més, també es van realitzar xarrades i col·loquis a diversos col·lectius de la ciutat en què se'ls explicava la nec

essitat de cuidar l'entorn a través de les pràctiques del reciclatge i la separació dels residus. Així mateix, també es van organitzar tallers per als xiquets. D'esta manera, se'ls ensenyaven els primers coneixements mediambientals en l'edat en què s'adquirixen els hàbits de conducta.

Bústies per a la publicitat: Es tracta d'una campanya per a mantindre neta la ciutat. El Consistori oferix bústies als veïns de vivendes particulars i d'edificis comunitaris perquè es puguen depositar en ells els fullets publicitaris. Amb la instal·lació de les bústies en l'exterior dels immobles s'evita que els carrers s'inunden innecessàriament de publicitat.

Els interessats únicament han de sol·licitar l'adquisició de les bústies a l'Ajuntament de Carlet pel simbòlic preu de 2 € i el Consistori s'encarrega de la col·locació.

Amb el lema "Entre tots, mantinguem neta la nostra ciutat", esta campanya pretén aconseguir que es reduïsca la quantitat de publicitat pels carrers. Esta iniciativa complementa una ordenança que va aprovar l'Ajuntament en 2004 a fi d'evitar el llançament incontrolat de publicitat sobre la via pública.

 

Dia Mundial de l'Aigua (22 de març)

L'Ajuntament de Carlet, en col·laboració amb l'entitat bancària CAM i Aigües de València, va organitzar en 2007 una sèrie d'activitats per a commemorar el Dia Mundial de l'Aigua.

Amb el lema "L'aigua ens unix", el Consistori va llançar una campanya en què s'oferia la informació necessària per a modificar les actituds i les pràctiques habituals de l'usurari davant este recurs. Les iniciatives programades es reafermaven en les idees de l'estalvi i la no-contaminació de l'aigua per a aconseguir un ús eficient d'este bé.

La primera de les activitats es va iniciar el dia 20 de març amb la visita a Carlet del bus de l'aigua, que va estar instal·lat en la plaça de Salvador Giner, on es mostrava una exposició formativa i interactiva en la que el visitant rebia una sèrie de missatges encaminats a la presa de consciència de la problemàtica de l'aigua i la seua implicació en el seu correcte ús i gestió.

D'altra banda, el dia 21 es va inaugurar en el Teatre Giner una exposició titulada "Aigua: mar de vida" que va poder visitar-se fins al dia 6 d'abril. Este mateix dia es va iniciar un cicle de sensibilització dirigit als alumnes d'Educació Primària dels centres de Carlet. Es va tractar d'un cicle de conferències portades a terme per monitors experts, els principals objectius de les quals eren educar i promoure conductes respectuoses relacionades amb l'aigua. Estes xarrades es van celebrar fins al dia 24 de març.

Paral·lelament, altres col·lectius com el de jubilats, les ames de casa i les associacions de pares i mares d'alumnes de Carlet també van comptar amb tallers relacionats amb l'estalvi d'esta matèria.

En representació de l'Ajuntament, l'alcaldessa i diversos regidors van visitar l'exposició instal·lada en el Teatre Giner i el bus de l'aigua en el dia de commemoració del Dia Mundial de l'Aigua.

Les activitats van continuar el dia 23 de març amb l'actuació de les titelles "El tresor de l'aigua" en el Teatre Giner. Per als estudiants d'Educació Secundària es van programar visites guiades als pous d'aigua de la ciutat.

Las actividades continuaron el día 23 de marzo con la actuación de las marionetas "El tesoro del agua" en el Teatro Giner. Para los estudiantes de Educación Secundaria se programaron visitas guiadas a los pozos de agua de la ciudad.
 

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es