Formulari de cerca

Localització

SITUACIÓ GEOGRÀFICA:

Geogràficament, el terme de Carlet limita amb els municipis següents:

  • Al nord: amb Catadau i Alfarp.
  • Al Sud: amb l'Alcúdia, Guadassuar i Benimodo.
  • A l'oest: amb Tous i Catadau.
  • A l'est: amb Alginet.

Es troba a uns 40 m sobre el nivell del mar i està situat al sud de la ciutat de València, a 39º 13' de latitud nord i a 3º 10' de longitud del meridià de Madrid.
El terme està travessat de nord a sud pel riu Magre, d'escàs cabal. El clima és mediterrani, la temperatura mitjana anual és de 16 ºC i la humitat de l'aire és del 62 %.

El terme Municipal de Carlet te una superfície total de 4.528 Hectàrees.

COMUNICACIONS:

Carlet dista 28 km de la ciutat de València. La ciutat està molt ben comunicada amb la xarxa de carreteres de la Comunitat. A Carlet es pot accedir per tres punts cardinals, pel nord, pel sud i per l'est.

Nord: A Carlet es pot accedir des de Catadau per la carretera comarcal CV-50, que unix Llíria amb Tavernes de la Valldigna. A través d'esta carretera es pot creuar totalment el terme municipal.

Sud: En el sentit contrari s'entra a la ciutat també per la CV-50, però en este cas venint de la localitat de l'Alcúdia. Està projectat el desviament d'esta carretera fora del nucli urbà i la seua conversió en autovia. L'actual via serà utilitzada com a connexió de la xarxa local.

Est: Des de la carretera N-340 Albacete-València hi ha un accés directe a Carlet. Esta comunicació és molt important, ja que permet estar connectats amb una autovia d'utilització quotidiana. Després de passar el Parc Industrial Ciutat de Carlet i el Polígon Sant Bernat s'accedix al nucli urbà pel pont del riu Magre.

Una adequada comunicació permet a Carlet potenciar al màxim el sector econòmic local.

 monolito

DESCRIPCIÓ:

Carlet és una ciutat dinàmica, harmoniosa, afable i, sobretot, molt acollidora. És una ciutat tranquil·la, però al mateix temps capdavantera.

Hui en dia Carlet és una ciutat amb molt de pes en la comarca de la Ribera, que dóna resposta a les necessitats dels seus veïns amb una àmplia varietat de servicis.

Carlet es perfila com un territori heterogeni on es pot trobar el nucli urbà, de construccions semblants però al mateix temps amb diferències, grans superfícies agrícoles de distintes varietats fruitals, una àmplia zona industrial i espais verds. Carlet és una ciutat digna de ser contemplada amb deteniment.

L'elegància subtil dels seus edificis ens transporta per diferents èpoques de la història. En tot el terme municipal es poden trobar construccions de diferents estils, com l'àrab, el modernista, el barroc... fins a arribar a les edificacions que reflectixen el minimalisme característic del segle XXI.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es