Formulari de cerca

Premis Ciutat de Carlet

Premios


 

El 75 Aniversari de la concessió del títol de ciutat a la vila de Carlet de la mà del rei Alfons XIII va motivar l'aparició dels Premis Ciutat de Carlet. Aquella cita històrica reconeixia Carlet com una col·lectivitat destacable.

En esta mateixa línia, i amb motiu del 75 Aniversari, l'Ajuntament va voler reconéixer els hereus d'aquelles persones que en el seu moment van saber situar Carlet en un lloc prestigiós i que, per això, van obtindre el reconeixement de les més altes instàncies de l'Estat.

Aprofitant la celebració, la Corporació municipal va creure que ja havia arribat l'hora de reconéixer a tots aquells carletins que havien destacat en alguns dels àmbits que conformen la societat local del segle XXI.

L'objectiu de la instauració dels premis és mostrar un reconeixement als carletins més il·lustres, que servisquen d'exemple a posteriors generacions.

 

I Premis Ciutat de Carlet

Premios 1

La primera edición de los "Premios Ciutat de Carlet" se celebró el día 15 de diciembre de 2001 y estuvo presidida por el entonces Vicepresidente de la Generalitat, Juan José Olivas.
En esta ocasión los galardonados fueron los siguientes:

EMPRESA, ECONOMIA, GESTIÓ: Bernardo Casp Clariana
AGRICULTURA: Eduardo Primo Yúfera
EDUCACIÓ: José Trullenque Muñoz
CULTURA: Perfecto Monserrat Hervás i Roberto Forés Asensi
ESPORT: Jonathan Ferrer Sánchez
MOVIMENT SOCIAL: Cáritas Interparroquial i María Quiles Pérez
ART: Associació Cultural "El Trencall"

 


Premios 1 2

 

II Premis Ciutat de Carlet

Premios 2-1

La segona edició dels premis es va celebrar el 14 de desembre del 2002 i va estar presidida pel conseller de Justícia, Carlos González Cepeda. En esta ocasió, va haver-hi cinc guardonats.

CIÈNCIA: Bernat Sòria Escoms
ECONOMIA-EMPRESA: Ricardo Cabrera Tamarit
AGRICULTURA: Custodio Mendoza Peris
CULTURA-ART: Joan Barés Machí
SOCIETAT: Apadicc
ESPORTS: Club d'Atletisme "Els Coixos"

 

Premios 2-2

 

III Premis Ciutat de Carlet

Premios 3-1

En esta consolidada tercera edició dels Premis Ciutat de Carlet, l'Ajuntament de la localitat va entregar quatre condecoracions a les personalitats més destacades en els àmbits de ciència, economia, societat i esport. La gala de lliurament de premis es va celebrar el dia 13 de desembre de 2003.
Els guardonats d'esta edició van ser els següents:

CIÈNCIA: Ramón Trullenque Peris
ECONOMIA-EMPRESA: Mobles Ramis
SOCIETAT: Ames de Casa Tyrius
ESPORT: Pedro Soriano Nogués

 

Premios 3-2

 

IV Premis Ciutat de Carlet

25 Aniversari Ajuntaments Democràtics

Premios 4-1

La commemoració del 25 Aniversari dels Ajuntaments Democràtics va estar integrada en la celebració de la IV edició dels Premis Ciutat de Carlet, que se van realitzar el dia 11 de desembre de 2004.. Feia 25 anys que es van constituir els governs locals i l'Ajuntament va voler celebrar-ho amb el reconeixement a tots els alcaldes i regidors que han tingut un espai en la vida política de Carlet des de 1979.

El reconeixement es va estendre als quatre alcaldes i 83 regidors que han dut a terme, durant estos 25 anys, la seua abnegada tasca per a encaminar la ciutat cap a la modernitat i el benestar. Huit de les persones premiades ja no estaven entre nosaltres, però el Consistori les va reconéixer a títol pòstum.

Durant el període democràtic han passat quatre persones per l'Alcaldia de la ciutat. De 1979 a 1987 va ser Octavio Balaguer Lerchundi, en representació del PSOE, qui va dirigir els designis polítics de Carlet. José Suey García, també en representació del PSOE, va presidir l'Ajuntament de la ciutat durant el període comprés entre 1987-1991. La quarta legislatura democràtica (1991-1995) va estar governada per UPV i personificada en Salvador Garcia i Carbonell. Des del 1995 fins al 2011 la persona encarregada de dirigir l'Administració local és Mª Ángeles Crespo Martínez, del Partit Popular.

 

Premios 4-2

 

A continuació es detallen les set corporacions locals que hi ha hagut a Carlet durant el període democràtic.

Corporacions Locals 1979-2007

 

V Premis Ciutat de Carlet

Premios 5-1

El dia 2 de desembre del 2006 es va celebrar la quinta edició dels Premis Ciutat de Carlet. En esta ocasió, els premiats van ser tres entitats que representen un ampli col·lectiu de ciutadans com són la Coral Polifònica Ciutat de Carlet, la Junta Local Fallera i la Cooperativa Agrícola Sant Bernat. Van ser els mateixos veïns de la ciutat, a través de les associacions, els que van proposar a l'Ajuntament els seus candidats per a ser premiats.

El jurat d'estos guardons va estar format per l'alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, i el portaveu de cada un dels tres partits polítics amb representació en la Corporació municipal (Partit Popular, PSOE i Bloc Nacionalista). Com a invitada d'honor va assistir la secretària autonòmica d'Ocupació, Ana Encabo Balbín.

EMPRESA: Cooperativa Agrícola Sant Bernat
CULTURA: Junta Local Fallera
CULTURA: Coral Polifònica Ciutat de Carlet

 

Premios 5-2

 

VI Premis Ciutat de Carlet

El dia 13 de desembre del 2008 es va celebrar la sexta edició dels Premis Ciutat de Carlet. El Teatre Giner va acollir un multitudinari públic que va assistir a la gala. L'acte va estar presidit per la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas.

Els premiats d'esta edició van ser:

 VI Premios

 

Currículum premiats

Gala guardonats
VII Premis Ciutat de Carlet

El Teatre Giner es va vestir de gala la nit del 13 de desembre per acollir la gala d'entrega de guardons dels VII Premis Ciutat de Carlet. Més de 600 persones van assistir a este emotiu acte que reconeixia l'excel·lència, professionalitat, esforç i treball de les persones i entitats que han destacat en diferents camps de la societat.

 

L'acte va estar presidit pel president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries i recentment distingit pel Consell de Ministres amb la Medalla d'Or al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària, entre innumerables nomenaments honorífics i premis.

 


 

Els premis d'aquesta edició en els diferents àmbits van ser:

 

Més Informació

Gala guardonats

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es