Formulari de cerca

3/10/2017
Carlet s’adherix a la Xarxa de Ciutats Saludables
El pròxim dimecres 4 d’octubre tindrà lloc la presentació del projecte «Carlet ciutat saludable» a l’antiga biblioteca, a la Casa de la Cultura de Carlet.

Carlet ciutat saludable

Carlet s'adherix a la Xarxa de Ciutats Saludables impulsada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, després d’aprovar-se per unanimitat de tots els partits polítics en la sessió plenària del passat juliol. Esta adhesió mostra el compromís de Carlet per promocionar la salut entre la seua població i treballar per uns veïns i veïnes amb uns millors hàbits quotidians i saludables. Per a açò, l'Ajuntament de Carlet, seguint l'Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el Sistema Nacional de Salut -impulsada pel Ministeri de Sanitat- posa en marxa el programa "Carlet ciutat saludable”. El programa inclou, en esta primera fase, la formació d'una Taula Intersectorial de Salut. La Taula Intersectorial de Salut és un òrgan de gestió i coordinació de propostes i polítiques de salut que estarà formada per partits polítics, representants de les institucions sanitàries de Carlet, membres d’associacions que treballen per la salut i representants dels consells de participació existents. Es reunirà mensualment en el pròxim any per fer una diagnosi de l’estat i les polítiques de salut actuals i propostes per a camins de futur. A més, es realitzarà un Mapa d’Actius Saludables presents a Carlet amb el treball de la Taula i de la resta de la ciutadania interessada en el projecte a través de tallers de diagnosi i mapejat. També es realitzarà una web per al projecte on els veïns i veïnes poden mantenir-se informats del projecte.

Presentació del projecte

Per conéixer la iniciativa, i aprendre de Salut en Positiu, el dimecres 4 d’octubre a les 19.00 h es presentarà el projecte a l’antiga biblioteca, a la Casa de la Cultura de Carlet. En esta presentació participarà l’alcaldessa, Maria Josep Ortega, la regidora de Sanitat, Maria Josep Hernandorena, i Crearqció, equip coordinador del projecte en la seua primera fase. Ens acompanyarà Joan Paredes Carbonell, subdirector general de Promoció de la Salut i Prevenció de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ens contarà la seua experiència de treball en Salut en Positiu i ens explicarà la importància de la salut en els hàbits quotidians.

 

Carlet emprén així un camí de treball cap a la millora de la salut de les seues veïnes i veïns, per tal d’incidir en la promoció de la salut i la prevenció en tota la població i, sobretot, en els sectors més vulnerables.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es