Formulari de cerca

20/09/2017
Carlet rep el tercer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat sostenible.
El projecte A poc a poc ja va aconseguir el 1r premi als Premis d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de gènere.

La Setmana de la mobilitat europea de Carlet, nascuda arran el projecte a «A poc a poc, ha ha aconseguit el tercer premi en la segona edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2017 en la Comunitat Valenciana, que convoca la Conselleria d’Habitatge. El grup Crearqció és l’autor d’esta iniciativa que es va dur a terme entre el 16 i el el 25 de setembre de 2016 a Carlet, coincidint amb amb la celebració del Dia sense cotxes.

 

El projecte «A poc a poc», fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament i la cooperativa d’arquitectes Crearqció, va dissenyar estratègies encaminades a fer una ciutat més sostenible i més amable per al ciutadà. Per a desenvolupar-lo, es va crear un grup mixt format pels mateixos arquitectes, tècnics municipals i regidors de diverses àrees, a més d’agents socials, que van fer una anàlisi de la mobilitat urbana a Carlet, de les seues carències i de les seues oportunitats. Hui l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega acompanyada pel regidor de mobilitat, Agustí Royo i membres de la cooperativa Crearcqció, han recollit el premi de mans de la consellera d’habitatge, Maria José Salvador. L’alcaldessa ha destacat que el projecte ha sigut possible no sols pel treball realitzat per Crearqció, sinó també a la «participació de la ciutadania carletina que va fer possible que les iniciatives del projecte es dugueren a terme, un projecte que com diu el seu nom, a poc a poc, camina per convertir Carlet en una ciutat més sostenible». Per la seua banda, un dels membres de l’equip Crearqció (qui també ha intervingut en el lliurament de premis) ha explicat la dificultat que tenen els ajuntaments menuts per dur endavant mesures d’este tipus: «Ajuntaments que no solen tindre massa recursos a l’abast i per això cal valorar els esforços per impulsar projectes que canvien la vida de les persones».

 

«A poc a poc», tal i com el seu nom indica, va suposar d’una banda un treball d’assaig i tanteig de propostes i alternatives cap a un Carlet sostenible a partir de la realitat de la ciutat. Entre les activitats realitzades destaca una cercavila d’inauguració i un esmorzar popular a l’espai natural Els Pinets, la modificació de les seccions i usos d’alguns carrers per al dia sense cotxes com va ser el carrer Corbella, un recorregut pel centre urbà anomenat «Carlet poble antic» o la creació de zones exclusives d'estacionament per a comerciants el dissabte de mercat, a més de taules participatives per a reflexionar sobre la sostenibilitat des de diverses perspectives. D’altra banda, es visibilitzaren i potenciaren iniciatives ja portades a terme al municipi com Carlet Camina, iniciativa del Centre de Salut per a promoure l’exercici com a prevenció i cura de malalties, l’eixida en bicicleta d’alumnes del CEIP Bosch Marín i la tradicional Volta a peu.

 

Amb este projecte, l’Ajuntament de Carlet es va adherir a l’European Mobility Week, el primer municipi de la comarca de la Ribera Alta i una de les sis ciutats valencianes a sumar-se a esta iniciativa europea que aposta per incentivar noves pràctiques de mobilitat urbana . A més el passat mes de març, el projecte a «A poc a poc, va ser distingit amb el guardó d’entitats en la primera edició dels Premis d’Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de gènere, que convoca la mateixa Conselleria.

Adjunts

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es