Formulari de cerca

23/10/2017
Carlet acull la presentació del projecte pioner Educant en justícia igualitària
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d’Igualtat i polítiques Inclusives, Mónica Oltra presidix hui dilluns la presentació del projecte. Serà a les 18.30 al Teatre Giner.

Este projecte educatiu és una iniciativa de “l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya (associació de dones i hòmens relacionats amb l'àmbit de justícia -jutgesses/és, fiscals, persones relacionades amb advocacia, educació, etc…), que vetla pels drets de dones i xiquetes perquè milloren la seua qualitat de vida. És una associació proactiva, atenta a la realitat social, que pretén previndre i buscar solucions per als col·lectius de dones més vulnerables. El projecte es va desenrotllar en el curs escolar 2016/17 a l’illa de Lanzarote, en la península s'estrena en el Partit Judicial de Carlet (centre educatius de Carlet, Alginet, Benifaió, Almussafes, Silla i L´l'Alcúdia). Objectiu.- Fer arribar als menors els valors d'igualtat i no discriminació, així com una sèrie d'objectius accessoris sobre justícia igualitària. Importància.- El programa pretén inculcar als menors el valor de la igualtat i la no-discriminació en tots els àmbits de la seua vida, d'una manera natural, pròxima i interactiva. La distinta naturalesa dels membres dels equips afavorix una visió integral del panorama social.

A més, esta relació entre distints col·lectius servirà als/as propis integrants de l'equip per a formar-se en igualtat, i aprendre d'altres/as professionals, que aporten una perspectiva diferent sobre una mateixa situació, la qual cosa serà molt fructífer. A qui va dirigit.- A grups de menors en edats escolars, de moment ens dirigirem a menors en edat de 4t ESO i batxillerat. Per qui s'impartix.- Per grups interdisciplinaris: jutges, fiscals, lletrats/as administració, professors/as, psicòlegs/as, assistents socials, treballadors socials, metgesses forenses, FFCCSS, etc.

Com s'impartix, hi ha tres fases del projecte:

1ª FASE.- Assistència als centres educatius per a les xarrades. Acudixen els voluntaris/as en grup, debatent amb els alumnes/as temes d'igualtat i justícia, amb exemples pràctics i experiències personals, afavorint el debat.

2ª FASE.- Visites a edificis de justícia i assistència a judicis amb perspectiva de gènere.- Després de participar a les xarrades, l'alumnat acudirà, acompanyats d'un o més/as voluntaris/as a la ciutat de la justícia de València, a fi de conéixer la seu (jutjats, fiscalies, clíniques forenses, etc.), i presenciar judicis amb perspectiva de gènere.

3ª FASE.- Confecció d’un reportatge audiovisual i representació de judici. Una vegada concloses les fases anteriors, es donarà tot el protagonisme a l'alumnat, animant-lo a participar en un concurs audiovisual.

Cada centre escolar que participa al projecte, podrà realitzar un projecte de confecció lliure i que veure's sobre justícia i igualtat. Atés que els/as xavals ja tindran una visió de conjunt sobre la justícia igualitària, la no-discriminació i la perspectiva de gènere, seran capaços de realitzar lliurement un projecte sobre esta matèria: vídeo, cançons, reportatges, entrevistes, allò que consideren. Els treballs es presenten a concurs i el guanyador tindrà com a premi acudir als jutjats i representar un judici, amb toga i tot.

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es