Formulari de cerca

 • 30 aniversari agermanament Carlet - Chilly-Mazarin 1988-2018

  Són moltes les ciutats que decidixen establir vincles de solidaritat amb altres comunitats, a vegades d'altres països o d'òrbites culturals molt diverses de la pròpia.

  El 21 de maig de 1988, els alcaldes dels ajuntaments de Carlet i Chilly-Mazarin, subscrivien el protocol d’agermanament, adoptant uns compromisos d’unió i col·laboració, que enguany complixen 30 anys.

  Cal recordar que Carlet i Chilly-Mazarin iniciaren els primers contactes l’any 1987 i el procés d’agermanament es realitzà al llarg de l’any 1988, sent alcalde de Carlet Josep Suey García i l’alcalde de Chilly-Mazarin Gérard Funès. El 21 de maig de 1988 firmaven un acord d’amistat sota el patrocini de la Federació Mundial de Ciutats Unides, amb la intenció de promoure intercanvis culturals, turístics, socials i econòmics d’interés per al conjunt de les dues poblacions, que, textualment, diu:

  Protocol d'Agermanament

  El 21 de maig de mil nou-cents huitanta-huit, els alcaldes de Chilly-Mazarim i Carlet, Gérard Funès i José Suey García, van subscriure el Protocol d'Agermanament entre les dos ciutats, en pergamí, per duplicat, que es troba en ambdós ajuntaments i en el qual consta: 

  PROCLAMEM l'agermanament de les ciutats de CHILLY-MAZARIN i CARLET sota el patrocini de la FEDERACIÓ MUNDIAL DE LES CIUTATS UNIDES, amb la intenció de promoure intercanvis culturals, turístics, socials i econòmics d'interés per al conjunt de les nostres poblacions.

  DECLAREM solemnement, en nom dels nostres administrats, la nostra voluntat de respectar els principis de les Cartes de les Ciutats Agermanades i aplicar el programa de les ciutats unides amb l'objectiu d'augmentar la comprensió, el respecte mutu i l'amistat entre les poblacions de CHILLY-MAZARIN i CARLET, per a procurar obrir camí a l'harmonia completa entre les ciutats i els pobles de totes les nacions. 

  En testimoni de tot això, NOSALTRES, Gérard Funès i Jose Suey García, hem posat firma i el segell de la nostra ciutat en el present pergamí. 

  Un acord que perviu 30 anys, i és per això que tant a Chilly-Mazarin com a Carlet es vol celebrar este esdeveniment de manera especial.

 • ALTRE BLOC DE TEXT

  A Carlet el primer pas ha estat un canvi en la imatge corporativa del municipi amb la inclusió del logo commemoratiu del 30 aniversari al costat de l’escut de Carlet. Una imatge que simbolitza la col·laboració i l’intercanvi cultural dels dos municipis i que unix gràficament la imatge de les dos ciutats. D’una banda, la tipografia de la paraula Carlet està associada a la nostra estació del ferrocarril, edifici modernista obra de l’arquitecte Mora que identifica la ciutat i, d’altra banda, s’hi ha incorporat la imatge corporativa de Chilly-Mazarin.

  Esta acció ha marcat l’inici de tot un any de celebracions en les distintes àrees municipals en què estarà present el 30 aniversari de l’agermanament:

  Activitats esportives al llarg de l’any en commemoració del 30 aniversari, la creació d’un banderí commemoratiu que lluiran els monuments fallers, la celebració d’un concert homenatge pel 30 aniversari de l’agermanament així com un acte popular relacionat amb la gastronomia pendent de programar. Activitats amb la població educativa i amb les distintes associacions culturals. Actes que es pretén que siguen participatius i que impliquen la societat carletina.

  Així mateix, del 15 al 18 de març de 2018, una delegació de Chilly-Mazarin presidida pel seu alcalde visitarà Carlet i assistirà a l’acte institucional de ratificació del protocol d’agermanament de 21/05/1988.

  El 15/03/2018 firmaran el document de renovació i ratificació dels compromisos de l’agermanament entre les dos ciutats, amb ocasió del 30 aniversari, els actuals alcaldes de Carlet i Chilly-Mazarin, Maria Josep Ortega Requena i Jean Paul Beneytou, acompanyats dels alcaldes de Carlet que hi ha hagut des de l’inici de l’agermanament, de la Corporació municipal i de la ciutadania en general representada per diferents associacions locals.

  Al llarg dels passats 30 anys han sigut els joves i els escolar els principals protagonistes dels intercanvis entres les dos ciutats, però des de l’any 2015, coincidint amb el canvi de govern a Chilly-Mazarin, les seues directrius pressupostàries canviaren i no va ser possible que els intercanvis es pogueren fer en unes condicions favorables. Per això es podrien obrir noves línies de cooperació i relació com poden ser empresarials, amb persones majors, intercanvis familiars, projectes de noves tecnologies, etc..

  Es per això que el document de ratificació de l’agermanament amb ocasió del 30 aniversari quedarà en els respectius ajuntaments tant en valencià com en francès:

 • Galeria d'imatges

Noticies

Assumpció de Nostra Senyora, 1

CP 46240 - Tel. 962530200

email: ajuntament@carlet.es